luca petrom

Deși Liviu Luca se află după gratii, fiind condamnat definitiv la șase ani închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice, acesta va beneficia de diverse beneficii ca și președinte de onoare al Sindicatului Național Petrom Energie. Observatorulph.ro a intrat în posesia unor documente interne ale sindicatului, care stipulează drepturile președintelui de onoare, Liviu Luca.

 

În luna iulie, Colegiul de Conducere al Sindicatului Național Petrom Energie a adoptat o decizie de acordare a drepturilor și beneficiilor ce îi revin persoanei care ocupă funcția de președinte de onoare. Aceasta a fost emisă după Congresul sindicatului din luna mai, desfășurat la Brașov, în urma căruia Liviu Luca a fost ales, ați ghicit, președinte de onoare.

În documentul pe care observatorulph.ro îl publică, în exclusivitate, sunt stipulate atât pentru sindicalist, cât și pentru soția sa, numeroase beneficii, precum: decontarea asigurărilor medicale, întreținerea locuinței (facturi la utilități), punerea la dispoziției a unui autoturism și decontarea carburantului, decontarea deplasărilor din țară și străinătate, suportarea din banii sindicaliștilor a cheltuielilor cu cele necesare traiului (hrană, haine),  precum și a meselor de protocol.

 

În adresa semnată, în cap de listă, de Florin Bercea, se arată că de aceste drepturi beneficiază și soția lui Liviu Luca, în cuantum de maximum 19.300 de lei anual.

Contactat de observatorulph.ro, Florin Bercea a declarat că această chestiune ține de o entitate privată și că decizia respectivă a fost înlocuită, fără să-și producă efectele.

FOTO Document Colegiul de Conducere al Sindicatului Național Petrom Energie adoptă drepturile și beneficiile preșdintelui de onoare Liviu Luca

numar

adresa2

 

Acest lucru s-a întâmplat, într-adevăr, în luna august, la o lună de la încarcerarea lui Liviu Luca. Atunci a fost emisă și înregistrată o altă decizie, aproape identică cu prima, intitulată de această dată "Decizie privind stabilirea ajutoarelor, indemnizațiilor ș altor forme de sprijin, respective ajutoare umanitare, sociale și medicale, acordate președintelui de onoare al al Sindicatului Național Petrom Energie", care, ați ghicit din nou, este tot Liviu Luca. Documentul este semnat de membrii aceluiași colegiu de conducere, de data aceasta apărând și alte nume pe lista respectivă.

Spre deosebire de prima decizie, acum apare  sintagma de acordare a ajutoarelor umanitare, sociale și medicale președintelui de onoare, precum și faptul că plățile se fac către membrii familiei acestuia între data de 25 și 27 ale lunii. 

FOTO Document Decizia Colegiului de Conducere al Sindicatului Național Petrom Energie privind acordarea de ajutoare umanitare președintelui de onoare, Liviu Luca

adresa buna fara nr

 

adresa buna2

adresa buna3

De ce nu au fost acordate aceste drepturi până în prezent

Surse din sindicat susțin că, până acum, solicitările de decontare a unor bunuri și servicii înaintate de familia președintelui de onoare nu au onorate din mai multe motive.

Astfel, ultima decizie a Colegiului de Conducere trebuie aprobată de congres, prin vot secret cu 3/4 din numărul total al voturilor exprimate.

FOTO Document: Încheierea ședinței din Camera de Consiliu a Tribunalului Prahova, din data de 28 august 2016, privind modificarea actelor constitutive a Sindicatului Național Petrom Energie privind înființarea funcției de președinte de onoare și a drepturilor acestuia.

tribunal

 

În plus, din punct de vedere fiscal, nu pot fi decontate cheltuieli cu o persoană care nu este angajată, mai ales că beneficiile trebuie impozitate, conform legislației în vigoare.

Liviu Luca a fost condamnat în dosarul falimentării Petromservice

Reamintim că Liviu Luca a fost condamnat în dosarul falimentării Petromservice alături de Sorin Ovidiu Vântu și alți inculpați, la 6 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la delapidare în formă continuată. Prejudiciul calculat depășește 83 de milioane de euro.
sursa foto: snpe.ro