blocari sgu

Controlul Curții de Conturi la SGU Ploiești a scos la iveală nereguli majore la compartimentul de blocare a mașinilor parcate ilegal. Deși o comisie de anchetă internă a stabilit un prejudiciu de 278.425 de lei, reprezentanții serviciului susțin că de vină sunt...șoferii! Aceștia ar fi plecat cu notele de constatare sau le-au rupt, nervoși că au găsit mașinile cu roțile blocate.

 

UPDATE Punctul de vedere al SGU:

"Adresa Compartimentului Blocări Desfiinţări, către Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii, nu justifică prejudiciul menţionat în raportul Camerei de Conturi Prahova. Aceasta este, în fapt, un răspuns la o solicitare adresată de către Comp. Juridic Contencios;

-          toate documentele înaintate către CA-ul societăţii, în legătură cu acest subiect, constituie adrese de informare, acestea urmând a fi analizate de către membrii consiliului, în scopul luării unei decizii;"

 

Anul trecut, Curtea de Conturi a descoperit la SGU sume importante ca fiind încasate de la șoferii sancționați pentru parcare ilegală și nevirate în conturile societății la care asociat unic este Consiliul Local Ploiești. Controlorii financiari au emis Decizia nr 8/2015 pentru "extinderea verificărilor pentru stabilirea diferențelor dintre valoarea serviciilor de blocare, deblocare mijloace de transport parcate ilegal consemnate în documente de evidență primară și valoarea serviciilor înregistrate în contabilitate în perioada 1 ianuarie 2013-30 noiembrie 2015". Cu alte cuvinte, banii de la șoferi nu au ajuns la SGU! Cum a fost posibil așa ceva?

O comisie de anchetă internă, formată din cinci persoane, a transmis directorului general, Donald Constantin, rezultatele verificărilor pe data de 12 iulie 2016. Acestea au fost:
- suma reprezentând tarife nedepuse la casieria SGU: 21.475,82 lei
- dobânzi aferente sumei: 21.475,82 lei
- penalități de întârziere: 34.551,65 lei
- 1647 de note de constatare emise și pentru care nu există originalul pentru a fi anulate în valoare de 200.922 lei.

Comisia a stabilit și valoarea totală a prejudiciului creat SGU în perioada 2013-2015 la suma de 278.425,29 lei.

 

Concluziile comisiei de anchetă internă:

prejudiciu1

prejudiciu2

 

La rândul lor, reprezentanții serviciului care are în subordine activitatea de blocări mașini au transmis o adresă aceluiași director Donald Constantin o adresă prin care justifică cele peste 1600 de note de constatare emise și pentru care nu există originalul ca să fie anulate astfel:
- șoferul a plecat cu nota de constatare după ora 22:00
- a plouat și a nins, astfel încât nota de constatare s-a distrus
- șoferii nervoși le-au rupt

Cum justifică șefii de la blocări "gaura" din contabilitatea SGU

blocari1

blocari2