stanescu bun

Un ploieștean a depus la registratura societății Hale și Piețe SA o sesizare în care atrage atenția asupra faptului că dacă directorul va fi numit pe criterii politice, contrar legislației în vigoare, se va adresa DNA-ului.

 

Demersul lui Constantin Stănescu (foto) este o premieră în Ploiești și vine după ce presa locală a anunțat, pe surse, că noul director al SC Hale și Piețe va fi desemnat de conducerea filialei ALDE Prahova, în persoana Marianei Pepelea, directorul agenției unei companii de asigurări. 

În documentul publicat la finalul textului, Stănescu susține că, dacă în locul unui concurs se va merge pe negocieri politice, acesta se va adresa instituțiilor de anchetă ale statului, inclusiv DNA.

 

"M-am săturat să văd cum șefii instituțiilor publice sau societăților comerciale de stat se aleg pe pile, relații, cumetrii. Un director ar trebui numit după un concurs la care să se poată înscrie oricine îndeplinește condiții precum studii, experiență etc. Am vrut să le atrag atenția celor de la Hale și Piețe că încalc legea dacă numesc o persoană doar pentru că este membru sau un apropiat al conducerii ALDE Prahova", a declarat Stănescu pentru observatorulph.ro.

hale bun