dna audieri

În această dimineață, la sediul DNA din Ploiești a ajuns Ionuț Iordăchescu, angajat Asesoft și asociat la Federal Media Partener, firma prin care l-ar fi adus în România pe fostul premier britanic, Tony Blair, ca să câștige Victor Ponta capital electoral.

 

Potrivit digi24.ro, Sebastian Ghiță, un apropiat al lui Victor Ponta, despre care procurorii DNA spun în noul dosar că i-a plătit lui Victor Ponta 220.000 de euro, apare ca sponsor al lui fostului premier român în mai multe investigații jurnalistice. Ghiță nu este doar un prieten alături de care Ponta și-a petrecut vacanțele în Dubai.

Ghiță a apărut și ca sponsor al unor contracte de PR politic de care a beneficiat Victor Ponta în campania electorală din 2014, când a candidat la președinție. Potrivit blogului Sorinei Matei, Ghiță i-a plătit lui Ponta un contract în valoare de 300.000 dolari, cu una dintre cele mai mari firme de comunicare și consultanță politică, Podesta. ''Contractul confidențial între Podesta Group și Federal Media Partner, așa cum se arată pe portalul Departamentului de Justiție al SUA, a primit pentru consultanța strategică și serviciile furnizate în perioada 25 August- 24 Octombrie 2014, cu posibilitate de prelungire până pe 24 Noiembrie 2014, de la firma ploieșteană, Federal Media Partner, 300.000 de dolari americani'', a scris sursa citată.
VIDEO Iordăchescu a ajuns la DNA Ploiești