poluare 7

Fotografia alăturată a devenit un simbol al poluării din Ploiești, după ce populația a reclamat mirosul insuportabil de gaze și produse petroliere din ultima perioadă. Observatorulph.ro a solicitat explicația reprezentanților Petrotekl Lukoil, proprietarul instalației respective.

 

Dintr-o instalație aflată în incinta rafinăriei Petrotel Lukoil iese aproape în permanență un fum alb, asociat cu poluarea mai ales de ploieștenii care locuiesc în cartierul Mihai Bravu. La solicitarea redacției noastre, reprezentanții rafinăriei susțin că este vorba de abur tehnologic, care provine de la instalația de spălare gaze fabricate dupa licenta BELCO, SUA. Aceasta a costat 16,5 milioane de dolari și este menită, culmea ironiei, să reducă poluarea. Astfel, gradul de reducere al poluanților după implementarea instalației a fost de 98% pentru oxizi de sulf și 96% pentru pulberi mecanice (vezi mai jos graficele postate de Petrotel Lukoil pe pagina de Facebook a companiei).

În ceea ce privește sesizările ploieștenilor, conducerea rafinăriei a transmis recent că respectă valorile limită impuse prin Autorizaţia de Mediu pentru emisii şi imisii.

“Activitatea Instalaţiilor RAFINĂRIEI PETROTEL-LUKOIL se realizează cu monitorizare permanentă strictă, atât pentru fluxul tehnologic, cât şi pentru emisiile în atmosferă.

Rafinăria “PETROTEL-LUKOIL” respectă valorile limită impuse prin Autorizaţia de Mediu pentru emisii şi imisii, fapt confirmat de o serie de măsurători ce au fost efectuate în decursul acestui an la instalaţiile tehnologice şi în exteriorul Rafinăriei, de laboratoarele Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Nu au fost constatate variaţii de concentraţie între zi şi noapte.

Rafinăria PETROTEL-LUKOIL a realizat programe investiţionale privind creşterea securităţii ecologice de aprox. 120 mil. USD. Utilizarea tehnologiilorde ultima oră de către Rafinărie vizează îmbunătăţirea calităţii aerului, diminuarea la maxim a posibilelor emisii şi imisii şi a impactului asupra mediului.

Suntem întru totul de acord cu poziţia locuitorilor acestui oraş, de a cere condiţii de mediu sănătoase, mai ales că majoritatea familiilor angajaților noștri locuiesc în Ploieşti sau în localităţile limitrofe, dar nu suntem de acord cu acuzele nefondate la adresa Societăţii noastre şi lăsăm în grija organelor specializate identificarea sursei reale a poluării”, a arătat rafinăria Petrotel-Lukoil într-un răspuns pentru România Curată.

 

Eveniment
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Trafic blocat în Ploiești de nuntași romi VIDEO

Alaiul de la o nuntă de romi a blocat traficul la intersecția a două străzi intens circulate din Ploiești. Este vorba de străzile Bobâlna și Ana Ipătescu, la câteva sute de metri de sediul Poliției...