contract

Potrivit unui proiect susținut de consilierii PSD și ALDE, ploieștenii vor plăti pentru prinderea, cazarea și întreținerea câinilor fără stăpân din comuna Valea Călugărească. Mai mult, de la bugetul local va fi cheltuit peste un milion și jumătate de euro pentru un adăpost de câini construit tot la Valea Călugărească, care va rămâne în patrimoniul comunei. Cum e posibil așa ceva?

 

 

Dacă în zona centrală a Ploieștiului numărul câinilor fără stăpân s-a diminuat, în cartiere, mai ales în zona depozitelor de deșeuri menajere vorbim deja de haite. În tot acest timp, taberele politice din Consiliul Local Ploiești se ceartă ca la ușa cortului unde să se construiască un adăpost pentru maidanezi: la Ploiești sau la Valea Călugărească? Noaptea minți...


"Locuiesc în zona Malu Roșu și am sunat la Primărie să vină să ia cei zece câini care ne terorizează noaptea. Nu ai putem să dormim din cauza lătrăturilor, iar când ducem gunoiul la ghenă riscăm să fim mușcați de haita înfometată. Mi-au spus că nu pot lua decât cel mult doi câini pentru că adăpostul de la Bucov este arhiplin!". Pornind de la acest mesaj transmis de un cititor, am încercat să deslușim ițele unui proiect controversat, care a generat un scandal monstru printre consilierii locali.

Așadar, avem două variante pentru construcția unui nou adăpost de câini comunitari , ambele votate de Consiliul Local Ploiești. Una în 2012, în mandatul lui Andrei Volosevici, care prevede amplasarea noului adăpost în zona stației de epurare și o alta în 2013, în mandatul lui Iulian Bădescu, pentru amplasarea la Valea Călugărească.

Au trecut 4, respectiv 3 ani de la inițiativele respective și, după cum ne-am obișnuit la Ploiești, nu s-a construit nimic! Și, totuși, de ce fac aleșii tot acest circ?

Primarul Dobre acuză consilierii PSD și ALDE că au comis o ilegalitate votând anularea hotărârii din 2012 privind adăpostul de câini de la Ploiești, deși investiția se afla deja în procedura de licitație. 

În replică, consilierii PSD și ALDE îl acuză pe primarul Dobre că vrea să construiască adăpostul la Ploiești în mod ilegal, deși, potrivit legislației în vigoare, susțține edilul, astfel de investiții se fac numai pe teritoriul unității administrativ teritoriale care le finanțează din bani publici.

 

Potrivit proiectului susținut de PSD și ALDE, Primăria Ploiești ar trebui să plătească peste un milion și jumătate de euro de la bugetul local pentru construcția unui adăpost de câini pe raza comunei Valea Călugărească. După 15 ani de exploatare, construcția va intra în patrimoniul comunei, în tot acest timp Primăria Ploiești fiind obligată să ridice și să întrețină câinii fără stăpân din Valea Călugărească!

În schimb, primarul Dobre și consilierii PNL susțin că există un teren disponibil în zona stației de epurare a orașului, unde să fie amenajat un adăpost nou pentru câini, investiția fiind cu 50% mai mică decât cea de la Valea Călugărească.

Iată obligațiile celor două părți stipulate în contractul dintre Primăria Ploiești și Valea Călugărească, potrivit proiectului susținut de majoritatea PSD-ALDE din consiliul local

 

valea1

valea2

 

 

 

Sport
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul, victorie în deplasarea de la Saelele

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, sâmbătă, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13....