stoichiciu csm
În scandalul uriaș care are ca efect închiderea una după alta a secțiilor Clublui Sportiv Municipal (CSM) Ploiești, te-ai aștepta ca cei responsabili să facă totul pentru readucerea lucrurilor în făgașul normal și, mai ales, pentru restabilirea încrederii. Ei bine, lucrurile stau exact invers: primarul Dobre a semnat ieri un document fără precedent în istoria administrației ploieștene.

 

 Întrebat ieri de redactorul observatorulph.ro dacă i-a prelungit pentru 30 de zile contractul directorului CSM, edilul Adrian Dobre a răspuns sec: ”da”. Câteva ore mai târziu după publicarea știrii (Vezi AICI), mai mulți angajați ai CSM ne-au atras atenția că informația furnizată de primarul Dobre este falsă.

”În mod cu totul și cu totul ieșit din comun, lui Stoichiciu i-a fost prelungit pe nouă luni contractul ”temporar”! Nu cumva au făcut asta ca să acopere hoțiile și jaful de la CSM? Oricum, e clar că l-au premiat că a distrus sportul ploieștean! Vă dați seama ce pile are omul ăsta și ce slab este primarul?” – sună o parte din textul primit pe mailul redacției.

După ce am verificat informația și am văzut că cel/cei care ne-au trimis e-mailul aveau dreptate – contractul ”pe perioadă determinată” al lui Stoichiciu fusese prelungit pe nouă luni - l-am sunat pe directorul CSM pentru o declarație.

 

Răspunsul de redactor șef al lui Stochiciu ne-a lăsat fără replică: „Pentru cititorii dumneavoastră nu este important pe ce perioadă am eu contractul. Important este să funcționeze CSM Ploiești”, ne-a declarat acesta. După ce a subliniat că nu vede ”de ce se face atâta caz” pe această prelungire a contractului său, ne-a confirmat că are contractul prelungit până în iunie 2017.

Recunoaștem, replica gen: ” ce vă interesează pe voi ce fac eu pe banii voștri”, ne-a adus în atenție personajul. Ne-am pus fireasca întrebare: ce-l recomandă pe dânsul pentru atâtea interimate fără concurs? Vocea? Talentul? Abilitățile manageriale? 

Ei bine, doar o succintă documentare ne-a dus la concluzia că această decizie are în spate cu totul și cu totul alte rațiuni decât aceea de a redresa activitatea CSM Ploiești.

 

Cezar Stoichiciu ține blocat fără concurs acest post încă din luna octombrie 2015, adică fix de un an. El a apărut în cărți sub mandatul de primar interimar al lui Iulian Teodorescu (ALDE). Numirea lui Stoichiciu, fost polițist local, în poziția de director interimar al CSM Ploiești a fost o supriză pentru toată lumea. Aceasta nu avea nicio tangență nici cu mediul sportiv, nici cu funcțiile de conducere executivă în administrația publică.

Dealtfel, la vremea respectivă, în afara unui scandal privind o achiziție la Poliția Locală Ploiești, singura referință despre Stoichiciu pe internet era un proces-verbal de sancționare a unui cerșetor întocmit de acesta în anul 2005 ca agent comunitar (vezi foto la finalul articolului).

După ce Teodorescu a fost extras din funcție de către colegii săi din USR ca un molar infectat dătător de migrene, Cezar Stoichiciu a fost numit consilier personal al primarului interimar Cristian Ganea (PSD). Ganea i-a prelungit contractul ”temporar” de director, prin detașare, la CSM Ploiești. Deci din nou fără concurs.

 

După alegerile locale din 5 iunie, incredibil de bine plasatul Stoichiciu a devenit consilier personal al primarului Adrian Dobre (PNL). Suflet mare, Dobre a făcut această numire chiar dacă în campania electorală care tocmai trecuse Cezar se arătase clar de partea contracandidatul său, Cristian Ganea.

Bunăvoința lui Dobre față de Stocihicu era abia la început. Ce credeți că a făcut Dobre când a venit vorba de funcția de director al CSM? A scos-o la concurs ca un primar nou, pus pe treaba? Nu! Ați ghicit: i-a prelungit detașarea temporară la CSM, lunar, pe câte 30 de zile. Tot fără concurs! Și tot fără concurs i-a fost semnată și această prelungire pe o orașului din ultimii 16 ani, cel puțin din câte am verificat noi.

Din acest punct de vedere, al menținerii în poziția de ”consilier personal” al unor primari cu temperamente, grupuri de interese și culori politice atât de diferite, putem spune despre Stoichiciu că este, într-adevăr, abilitat să conducă un club sportiv. Stă bine la șpagat.

Decizia de ieri a lui Dobre este cu atât mai discutabilă cu cât, recent, exact prelungirea fără concurs a mandatului lui Stoichiciu la conducerea CSM a făcut obiectul unui flagrant al DGA.

Vă remaintim că fostul angajat SRI Radu Adrian a fost înregistrat de Stochiciu în timp ce îi pretindea 2.000 de lei mită pentru a interveni pe lângă Dobre ca să-i prelungească (cel mai probabil tot pe o lună) mandatul de director interimar.

Iată deci, un argument mai mult decât puternic, credem noi, pentru organizarea unui concurs pentru ocuparea funcție și nu pentru semnarea unei prelungiri pe nouă luni a contractului ”temporar”!

Un alt argument la fel de puternic este acela că sub conducerea lui Stoichiciu CSM Ploiești a ajuns în pragul dizolvării ca urmare a numeroaselor scandaluri în care este implicată instituția. Principalele acuze sunt cele de suspiciuni în ceea ce privește buna gestionare a bugetului substanțial al clubului – aproximativ 13 milioane de lei/anual -, fapt care a dus, practic, la intrarea în disoluție a acestei entități.

O avea și Stoichiciu partea lui de responsabilitate pentru acest dezastru? Habar nu avem, că nu suntem auditori! Cert este că prin prelungirea pe nouă luni a mandatului ”temporarului” Cezar Stoichiciu, primarul a luat o decizie care amplifică discuția CSM Ploiești. Care ar fi fost decizia corectă, o să ne întrebați? Noi credem că scoaterea la concurs a acestui post!

stoichiciu agent comunitar page 001