miorita

Frații Bărbuceanu, autorii dublei crime de la Starchiojd, au fost trimiși în judecată.

 Nicolae, Ilie și Constantin Bărbuceanu, cei trei frați din Starchiojd, suspectați că ar fi ucis două persoane, tată și fiu, în urmă cu câteva săptămâni, au fost trimiși în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Cei trei bărbați au fost arestați în data de 24 august și de atunci se află în spatele gratiilor. Aceștia sunt acuzați că în noaptea de 23 august, în urma unui conflict mai vechi, i-ar fi omorât cu sânge rece pe Ion și Constantin Pântece, doi bărbați din Starchiojd, tată și fiu.

Citeșște și Tată și fiu, uciși de ciobani la Starchiojd

 

Victimele au fost mai întâi atacate de câini ciobănești ai celor trei frați, apoi bătuți cu bâtele și picioarele. Căzuți la pământ, dar încă în viață, au fost târâți până în dreptul unei vâlcele și apoi aruncați în râpă în speranța ca li se va pierde urma definitiv.

Soția unuia dintre bărbați a fost cea care a alertat autoritățile atunci când a văzut că bărbatul și fiul ei nu se mai întorc acasă. După o noapte și o zi de căutări disperate, trupurile neînsuflețite ale celor doi ciobani au fost găsite în râpa unde au fost abandonate. Suspecții au fost prinși în aceeași zi, iar doi dintre ei și-au recunoscut vina. Pentru fapta lor, frații Bărbuceanu riscă până la 25 de ani de închisoare.