pomana

Marți dimineața, polițiștii constănțeni sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au efectuat 22 de percheziții în mai multe județe, printre care și Prahova. În urma acțiunii au fost aplicate 30 de mandate de aducere, iar 23 de persoane au fost reținute de polițiști în urma audierilor. 

 

Citește și:  Descinderi IPJ Constanța în Prahova. Prejudiciu imens

Gruparea infracțională a intrat în atenția polițiștilor încă din luna aprilie a acestui an, oamenii legii precizând că persoanele bănuite de furturi acționau în mai multe județe din țară. Până în prezent aceștia au reușit să provoace un prejudiciu total de 300 000 de euro. 

 

Citește și:  Femeia grațiată de Băsescu, arestată alături de mai mulți prahoveni pentru furt

23 de persoane au fost reținute de polițiștii care au lucrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Potrivit aceleiași instituții, ”procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus luarea măsurii reţinerii faţă de inculpaţii ANDREI PETRA, ANDREI AURELIA, MOCANU LĂCRĂMIOARA, MOCANU STRUGUREL, ŞTEFAN CADOLAR, ILIE WALTER-IONUŢ, MOCANU VASILICA, GHEORGHE LUMINIŢA,  NUŢU ION-DANIEL, MOCANU PARDALIAN, ŞTEFAN SILVER, MIHALACHE GHEORGHE-VIOREL, MECIC REMUS, STAN MIRCEA-LUCIAN, MECIC  GHIOCEL, MECIC  PRINŢU, ŞTEFAN VASILE, MECIC  ADRIAN, GHEORGHE EUGENIA, ANDREI SANDALĂ, CULEA IRINA, TEODORESCU CRISTINA-VICTORIŢA şi ŞTEFAN ARGENTINA domiciliati în oraşele Constanţa, jud. Constanţa, Ploieşti, Câmpina şi Mizil, jud. Prohova, respectiv Călăraşi, jud. Călăraşi, iar în data de 21.09.2016 au propus luarea măsurii arestării preventive faţă de aceştia, dar şi arestarea în lipsă faţă de inculpaţii MIHAI MARIAN, MUSTAFA LILIANA, CULEA LUCIAN-ZORO, MECIC  SPERANŢA, GHEORGHE FLORICA, MOCANU GAROFIŢA, care se sustrag, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt, furt calificat, complicitate la furt şi tentativă la infracţiunile de furt calificat sau complicitate la furt calificat.   

În fapt, în sarcina celor 29 de inculpaţi se reţine că, în perioada mai-august 2016, au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii a 42 de furturi din locuinţe prin modul de operare „împrietenire”, unii dintre ei având rolul de a aborda victimele infracţiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani şi, sub diferite pretexte, respectiv oferire de alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau achiziţionare de electrocasnice vechi, ori sticle şi borcane, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele mai multor persoane vătămate domiciliate în 10 judeţe ale tării, respectiv judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, precum şi în mun. Bucureşti de unde au încercat să sustragă sau au sustras bijuterii din aur, bunuri de valoare şi importante sume de bani.

Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Constanţa, spre competentă soluţionare.

Menţionăm că sesizarea instanţei de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situaţie care nu poate înfrânge în niciun mod prezumţia de nevinovăţie.”

UPDATE: Andrei Petra, Andrei Aurelia, Mocanu Lăcrămioara, Mocanu Strugurel, Ştefan Cadolar, Ilie Walter-Ionuţ, Mocanu Vasilica, Gheorghe Luminiţa, Nuţu Ion-Daniel, Mocanu Pardalian, Ştefan Silver, Mihalache Gheorghe-Viorel, Mecic Remus, Stan Mircea-Lucian, Mecic Ghiocel, Mecic Prinţu, Ştefan Vasile, Mecic Adrian, Gheorghe Eugenia, Andrei Sandală, Culea Irina, Teodorescu Cristina Victoriţa şi Ştefan Argentina domiciliati în oraşele Constanţa, județul Constanţa, Ploieşti, Câmpina şi Mizil, județul Prohova, respectiv Călăraşi, au fost arestaţi preventiv.