tragere la sorti

Situație cel puțin ciudată la un important colegiu din Ploiești. Elevii au tras la sorți cine primește manuale de la școală, ghinioniștii urmând să le transmită părinților că trebuie să le cumpere cărțile!

 

Părintele unui elev de clasa a opta de la Colegiul Jean Monnet din Ploiești ne-a sesizat o practică mai puțin obișnuită privind manualele. Pentru că nu erau suficiente cărți, dirigintele a organizat o tombolă, câțiva elevi fiind desemnați "necâștigători".

Mesajul părintelui: "S-a făcut o tragere la sorți pentru cei care vor primi manuale! Celor care nu au avut șansa să extragă un număr "câștigător" consider că li s-a făcut o nedreptate! DISCRIMINARE este cuvântul care îmi vine acum în minte... În 2016 se poate întâmpla așa ceva? De ce trebuie sa plătesc aproximativ 300 de lei pentru aceste cărți, când cei mai mulți nu o fac?".

Citește și Scandalos! Elevii de clasa a patra încep școala fără manuale!

Conducerea colegiului susține că nu știa de această practică. "Acum aflu de la dumneavoastră ce s-a întâmplat. Din câte știu, la gimnaziu sunt suficiente manuale. Voi verifica cele sesizate de părinte", a declarat directorul unității de învățământ, Lucia Ionescu.