primaria ploiesti

Răsturnare de situație în cazul Cezar Stochiciu, directorul Clubului Sportiv Municipal Ploiești vs Adrian Radu, fostul ofițer SRI.

 

Conform unui comunicat remis presei de Direcția Generală Anticorupție (DGA), Stoichiciu a fost cel care l-a contactat pe Radu, în prezent jurnalist  la un site cu acoperire națională, pentru a-I oferi bani în schimbul tăcerii. Practic, Stoichiciu s-a oferit să sponsorizeze cu sume mari de bani ziarul  la care scrie acum fostul ofițer SRI, tocmai pentru ca acesta din urmă să nu mai scrie articole critice la adresa lui.

"(...)În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii iulie 2016, S.C.D. l-a contactat pe inculpatul R.A.O. şi s-au întâlnit de mai multe ori pentru a discuta pe tema încetării publicării de articole denigratoare la adresa sa şi demararea unei campanii media împotriva prezumtivului său înlocuitor, astfel încât să fie menţinut în funcţia de director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești. Pentru realizarea acestui deziderat, S.C.D. a început să-i promită inculpatului sume mari de bani, personal sau pentru sponsorizarea ziarului unde R.A.O. este jurnalist, însă a fost refuzat," se arată în comunicatul de presă.

 

Conform DGA, în timpul acestor întâlniri, Radu Adrian, care are în prezent calitatea de inculpat, i-a lăsat de înțeles lui Stoichiciu că îl cunoaște pe primarul actual al Ploieștiului, Adrian Dobre, și că i-ar putea pune o pilă pentru a-l menține în funcția de director al CSM Ploiești.

"Totuşi, în cursul acestor întâlniri, inculpatul a arătat că îl cunoaşte personal pe primarul municipiului Ploieşti şi că l-ar putea influenţa în luarea deciziei privind menţinerea lui S.C.D. în funcţia de director, însă hotărârea definitivă va fi luată în septembrie şi, deocamdată, nu poate obţine decât delegarea pentru o lună de zile. S.C.D. i-a promis suma de 2000 lei, însă numai după ce va avea confirmarea delegării.

Delegarea a fost semnată în ziua de 28.07.2016, iar inculpatul R.A.O. l-a contactat pe S.C.D. şi i-a reamintit promisiunea de dare de bani făcută," se mai arată în comunicatul DGA Prahova.

DUpă acest aranjament, Stoichiciu s-a prezentat la DNA Ploiești unde l-a denunțat pe fostul ofițer SRI, dar cauza a fost declinată la PArchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

În prezent, fostul ofițer SRI a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru trafic de influență.

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Creșele s-au redeschis înaintea școlilor

La cererea părinților care au susținut că nu au cu cine să-și la copiii acasă, creșele din Ploiești s-au redeschis în această dimineață. În ciuda faptului că, miercuri (20 septembrie 2017),...

Auto-moto
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Acțiuni rutiere în Ploiești

Polițiștii au ieșit joi în traficul din Ploiești încă de la primele ore ale dimineții în cadrul programului EDWARD, proiect care vizează siguranța rutieră, susținut de Comisia Europeană.  Ziua de 21...