centru excelenta ploiesti proiect

Ieri, observatorulph.ro a publicat, în exclusivitate, informația privind declanșarea unei anchete a DNA Ploiești privind realizarea Centrului de Excelență pentru Tinerii Înreprinzători finanțată din fonduri europene. Clădirea, aflată în incinta Parcului Municipal Vest, trebuia finalizată la 30 iunie 2016, procurorii solicitând documente privind decontarea lucrărilor la acest obiectiv.

 

Pe 28 iunie 2013, Primăria Ploiești a semnat un contract de finanțare pentru Parcul Municipal Vest-Centrul de excelență. Potrivit Ziarului Prahova, licitația pentru construcția centrului a fost câștigată de SC Întreprinderea Construcţii Instalaţii Montaje SA, valoarea lucrărilor fiind de 7.741.194,32 lei + TVA. La semnarea contractului de execuție, primarul de atunci al Ploieștiului, Iulian Bădescu, spunea că prin demararea acestui proiect se doreşte realizarea unei structuri care să asigure condiţii pentru dezvoltarea mediului de afaceri prin sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, susţinându-se spiritul antreprenorial în rândul tinerilor. Într-un articol publicat de Ziarul Prahova, fostul edil declara că se promovează conceptul de dezvoltare economică durabilă în rândul oamenilor de afaceri şi se promovează activităţile economice desfaşurate în cadrul Polului de Creştere Ploieşti - Prahova.

Centrul de Excelență este de fapt o clădire cu un etaj, pentru spații de birouri, cu o sală de conferințe, spațiu de servire a mesei, zonă administrative și spații tehnice. Aici ar trebui să funcționeze cel puțin 9 IMM-uri și să fie angajate cel puțin 33 de persoane. Ce s-a întâmplat, de fapt.

Șantierul trebuia finalizat la 30 iunie 2016, însă investiția nu a fost predată Primăriei Ploiești pentru că, în urma unei inspecții pe teren a reprezentanților ADR Muntenia, au fost constatate mai multe probleme, unele dintre ele menționate și într-o Hotărâre a Consiliului Local Ploiești prin care a fost prelungit termenul de finalizare până la 30 octombrie: intabulare, avize, lipsă angajări, etc.

 

Surse judiciare susțin că există suspiciuni asupra mai multor lucrări la acest centru, care ar fi fost decontate fără să fie executate.