baloi

Alexandru Băloi, fostul director al Spitalului Județean din Ploiești, trimis în judecată de procurorii DNA din București pentru luare de mită, a fost condamnat definitiv și irevocabil de către Curtea de Apel București.

 

Medicul a fost găsit vinovat pentru luare de mită în formă continuată și condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Practic, Curtea de Apel București a păstrat pedeapsa dată de instanța de fond, Tribunalul București. Curtea de Apel București s-a pronunțat în dosar, luni, 12 septembrie.  Ca pedeapsă complementară, fostul director al Spitalului Județean Ploiești va trebui să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile la S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. şi Administraţia parcului memorial "Constantin Stere".

Alexandru Băloi a fost trimis în judecată în septembrie 2015 după ce a fost prins în flagrant, în piața Romană din București, în timp ce lua bani de la un om de afaceri care reprezenta o societate comercială ce se afla în relații contractuale cu Spitalul Județean Ploiești. În total, susțin anchetatorii, Băloi a primit suma de 6500 de lei, în trei tranșe, de la omul de afaceri căruia îi promisese că, în schimbul unui procent de 20 la sută din valoarea facturilor, nu va tergiversa efectuarea  plăților.