concert

Poliția Prahova a descoperit în 2016 o benzinărie construită în anii 90 pentru a interzice focurile de artificii de la Sinaia Forever de la începutul acestei luni. Aceeași benzinărie nu a fost "observată" nici măcar de reprezentanții ISU Prahova, care au dat aviz favorabil Primăriei Sinaia, decizie contrară celei luate de polițiști! Cum s-a ajuns la această situație absurdă?

 

Peste 10.000 de turiști prezenți la Sinaia Forever (2-4 septembrie) au fost dezamăgiți că focurile de artificii au fost anulate, după ce Poliția a dat aviz negativ pentru organizatori. 

La scurt timp de la festival, Primăria Sinaia a acuzat Poliția că a privat turiștii de focurile de artificii, deși exista avizul ISU Prahova.

"Precizăm faptul că pentru tradiționalul foc de artificii, firma care era responsabilă de acest moment avea aprobarea pompierilor. Locul de unde urma să fie lansate materialele pirotehnice fiind același utilizat la toate celelalte ediții ale festivalului. La niciun festival precedent nu au fost înregistrate incidente. În plus, în zona parcului, situat vizavi de benzinăria amintită de polițiști este amplasat Casinoul Sinaia, de unde s-au dat focuri de artificii pentru evenimente private, fără incidente" se arată în comunicatul de presă al Primăriei Sinaia care poate fi citit integral AICI.

 

La solicitarea observatorulph.ro, conducerea IPJ Prahova susține că artificiile trase la nici 250 de metri de o benzinărie ar fi putut pune în pericol siguranța celor prezenți la festival. De acord cu polițiștii, însă acea benzinărie exista și anii trecuți, când aceeași instituție și-a dat acordul pentru artificii. Nu e ciudat? Din acest scandal nu trebuie omis și ISU Prahova, care a avizat focuri de artificii considerat ilegal de polițiști și de la care observatorulph.ro așteaptă un punct de vedere.

Vezi mai jos documentul oficial transmis de IPJ Prahova:

sinaia1

 

sinaia2

sinaia3

 

 

sinaia3