politist foc de arma

Duminică după amiază, în jurul orei 14.56, un control al Poliției Rutiere s-a terminat cu focuri de armă. 

 

Potrivit IPJ Prahova, totul a pornit de la faptul că șoferul unei dube marca Mercedes Vito ar fi devenit recalcitrant în momentul în care oamenii legii l-au oprit pentru a-l sancționa pentru că depășise viteza legală de deplasare. 

Citește și:  Polițist de la rutieră, agresat în Ploiești. S-a tras cu pistolul

Când totul a degenerat, în ajutorul șoferului a sărit și fratele acestuia, ulterior cei doi fugind împreună printre blocurile din zona de Nord a municipiului, iar polițistul de la rutieră a făcut uz de armă.

Lucrurile nu ar fi stat așa, susține familia celor doi frați, dar și un martor la incident. Aceștia susțin că Poliția vrea să mușamalizeze un abuz pe care agenții rutieri l-ar fi comis.

Tatăl celor doi susține că scandalul ar fi pornit în momentul în care băiatul său, care se afla la volanul mașinii i-a solicitat polițistului rutier dovada faptului că acesta a încălcat viteza legală de deplasare. Aflându-se în imposibilitatea de a face acest lucru, polițistul ar fi început să agreseze verbal șoferul, plecând ulterior în mașina de serviciu pentru a scrie procesul verbal.

În sprijinul celor spuse de familie, Andreea Daniela, martoră la eveniment, susține că oamenii legii ar fi devenit agresivi și nu persoanele din mașina trasă pe dreapta.

Mai mult decât atât, șoferul mașinii a fost scos din mașină, pus pe capotă, moment în care polițistul a început să-l lovească cu picioarele în stomac și în zona coastelor. Văzând acest lucru, fratele șoferului care ocupa scaunul din dreapta nu a putut sta cu mâinile în sân și s-a dat jos din mașină, încercând să-și protejeze fratele.

Ulterior, fiind speriați de cele întâmplate, au luat-o la fugă printre blocuri, iar polițistul a tras cu arma din dotare două focuri în direcția lor și nu în plan vertical, cum a transmis IPJ Prahova inițial. Din fericire, gloanțele nu i-au nimerit.

După ce au fugit de la fața locului, cei doi frați și-au anunțat familia de cele întâmplate, susținând că au fost victima unui abuz făcut de oamenii legii. Ei au spus că au fugit de la locul incidentului pentru că erau speriați.

În cursul aceleiași zile, mama și tatăl celor doi frați au fost opriți în trafic, pe DN1 A, în zona localității Măgurele de mașini Poliției și au fost chestionați cu privire la evenimentul în care copiii lor au fost implicați.  Pe parcursul interogării, polițiștii ar fi folosit un limbaj agresiv în relația cu familia băieților implicați în evenimentul din Ploiești.

Poliția nu a reușit să dea de urma celor doi tineri care au fugit de pe Strada Găgeni, în zona Cramelor Hallewood în momentul în care au fost trași pe dreapta, aceștia prezentându-se la Poliție luni dimineață pentru a da declarații cu privire la eveniment, însoțiți de un avocat.

 

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...