abuz

Marius Rotaru, șeful Poliției Mizil, a fost reținut pentru favorizarea infractorului și abuz în serviciu într-un dosar care vizează o rețea care se ocupa cu traficul de persoane. Acesta este cercetat că ar fi pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de suspecții din cadrul grupului infracțional organizat.

 

UPDATE La ora 12:50, Marius Rotaru a fost adus la sediul Tribunalului Prahova. Procurorii cer pe numele lui un mandat de arestare preventivă.

Imagini cu șeful Poliției Mizil prezentat instanței de judecată

 

Citește și: Cum proteja șeful Poliției Mizil rețeaua de proxeneți

COMUNICATUL DGA

La data de 07.09.2016, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova și ai Serviciului Tehnic şi Serviciului Operații din cadrul Structurii Centrale a D.G.A., sub coordonarea procurorului competent din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Ploiești efectuează două percheziții domiciliare, respectiv una la domiciliul lui R.M.N., șeful Poliţiei Oraşului Mizil, și una la sediul poliţiei unde acesta își desfășoară activitatea. De asemenea, s-a pus în executare un mandat de aducere, emis într-un dosar penal în care polițistul este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual și favorizarea făptuitorului.

Citește și Cine este liderul rețelei de trafic de persoane și proxenetism din Mizil


În cauză există suspiciunea că R.M.N. a favorizat un grup infracțional organizat specializat în trafic de minori prin lipsa acțiunii conferite de atribuțiile de serviciu și nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârșite erau de competența altor organe judiciare. Astfel, suspecții au reușit să se sustragă de la tragerea la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori.
De asemenea, polițistul a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de suspecții din cadrul grupului infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de aceste persoane.
Procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești a dispus reținerea lui R.M.N. pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.