cascavea

În acest week-end, la Valea Doftanei, are loc a XV-a ediție a Festivalului Cașcavelei.

 

Peste 10.000 de turiști sunt așteptați de autoritățile locale să participe la sărbătoarea care se va întinde pe trei zile (9-11 septembrie). Printre trupele invitate să cânte pe scena amplasată în apropierea terenului de sport se numără 3  SUD EST, PACT (Leo Iorga & Adi Ordean) și DEEPCENTRAL, dar și soliștii Marina Florea, Andreea Antonescu, Elena Merișoreanu și alții. 

Detalii aici: Concert 3 Sud Est la Festivalul Cașcavelei din Valea Doftanei

"În acest an pregătim o serie de surprize. Vom avea o scenă uriașă, cu monitoare LED, o reproducere la scară naturală a unei stâni, terase și, bineînțeles, standuri de vânzare a cașcavelei direct de la producători " a declarat Lucian Costea, primarul comunei Valea Doftanei.

 

Cașcaveaua este un produs din lapte de vacă, oaie și capră, fiind un produs specific zonei. El este înregistrat la OSIM din anul 2006 ca un produs bio. 

Rețeta este secretă, fiind moștenită din strămoși și respectată de producători, savoarea fiind dată odată cu afumarea cașcavelei cu lemn de brad.

Animalele al căror lapte este folosit pentru prepararea acestui mixt de brânză și cașcaval sunt hrănite exclusiv cu iarbă din pășunile zonei montane, unde poluarea este minimă.