ponta blair

Victor Ponta este suspect într-un nou dosar instrumentat de DNA Ploiești, alături de deputatul Sebastian Ghiță. Fostul premier este deja audiat de procurorii anticorupție.


Ponta este acuzat că în 2012 ar fi primit de la Sebastian Ghiță, printr-un intermediar, suma de 200.000 de euro pentru a-l nominaliza drept candidat PSD la alegerile parlamentare. Ulterior, Ghiță a devenit deputat PSD în Colegiul 4 Prahova (zona Păulești-Slănic).

Surse judiciare susțin că banii primiți de la deputatul Ghiță ar fi fost folosiți de Ponta pentru a plăti vizita vizita fostului premier britanic Tony Blair în România ca exercițiu de imagine pentru alegerile prezidențiale din 2014, pierdute în fața lui Klaus Iohannis.

În timpul vizitei, Blair s-ar fi întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri români, în prezența premierului de atunci, Victor Ponta.

Interesant este faptul că ultima vizită a lui Tony Blair în România a fost la scurt timp după alegerile prezidențiale, mai exact pe 5 decembrie. Atunci, Ponta a declarat că a discutat cu Blair despre situaţia actuală şi despre ce crede acesta că este bine ca el să facă în continuare, după alegerile prezidenţiale pierdute în faţa lui Klaus Iohannis. "Am discutat ce am discutat şi cu alţi oameni pe care-i consider prieteni din afara ţării, prim-miniştri sau foşti prim-miniştri: despre situaţia actuală şi despre ce cred ei că ar fi bine să fac. Am vorbit despre ce este de făcut în viitor, mă bazez pe oameni cu experienţă pentru a încerca să identific acele elemente care ţin de agenda 2015-2016", a spus Ponta, citat de Mediafax. 
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Diana Frîncu
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg