amenda

Observatorulph.ro a relatat recent pățania unui șofer din Prahova. Acesta nu a putut plăti amenda încasată de la Poliția Rutieră pentru că datele din procesul verbal de contravenție sunt eronate. Citește reacția conducerii IPJ Prahova la finalul textului.

 

Accidentul s-a produs pe 28 ianuarie 2015, când Roberto Preda, aflat la la volanul unui autoturism VW Polo cu numărul de înmatriculare PH 14 POZ a derapat pe DN 1, la Românești, ieșind în decor. Accidentul s-a soldat numai cu avarierea propriei mașini și s-a produs pe fondul unui carosabil acoperit cu polei. Deși nu au existat alte pagube materiale, cu excepția propriei mașini, șoferul a fost amendat cu șase puncte și 585 de lei.

Agentul care a întocmit procesul verbal  a încurcat mai multe date. Astfel, a trecut eronat ca număr de înmatriculare PH 11 POZ față de PH 14 POZ, iar dataamenzii a fost trecută ca 28.01.2014, față de 28.01.2015!

FOTO Documente

 

eroare1

eroare2

Șoferul a încercat să achite amenda, însă fiscul local a refuzat încasarea banilor din cauza greșelilor.

 

Citește întreaga pățanie a șoferului: Nu e banc cu milițieni. Ce a pățit un șofer prahovean

La solicitarea redcației observatorulph.ro, conducerea IPJ Prahova a transmis adresa de mai jos, din care reiese că șoferul poate plăti amenda în baza deciziei instanței care a respins contestația acestuia.

amenda plata