sediu ijp

Doi agenți de Poliție din Prahova, care lucrau la secția de Poliție din Bușteni, au fost condamnați la închisoare cu suspendare, dar și la muncă în folosul comunității, după ce au fost găsiți vinovați de instanța Tribunalului Prahova pentru fapte de corupție.

 

 

Este vorba despre Ciprian Gheorghe Precup și Adrian Buldan, trimiși în judecată în primăvara acestui an, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru abuz în serviciu și fals intelectual, respectiv pentru luare de mită.

Astfel, Tribunalul Prahova a decis ca Ciprian Precup să fie condamnat la un an o lună și zece zile de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de trei infracțiuni de abuz în serviciu și de fals intelectual, dar și la o perioadă de supraveghere de trei ani. În plus, Precup a fost condamnat și la muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Colegiului Ion Kalinderu Buşteni sau Scoala Gimnazială Nestor Urechia Buşteni. Instanța a dispus deasemenea desfiinţarea totală a înscrisurilor falsificate, respectiv procesele verbale de contravenţie seria CP nr.8190918/27.04.2015, seria CP nr.8719539/21.05.2015 şi seria CP nr. 8719665/9.06.2015 și a obligat inculpatul la plata sumei de 2.700 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

În ceea ce-l privește pe Adrian Buldan, cel de-al doilea polițist, acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru luare de mită. Instanța a decis ca Buldan să presteze muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Câmpina sau a Colegiului Tehnic Constantin Istrati, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Cei doi polițiști condamnați de Tribunalul Prahova pot ataca decizia instanței la Curtea de Apel Ploiești.

Buldan și Precup fac parte din lotul de 11 polițiști aduși la audieri de procurorii ploieșteni în primăvara acestui an. Aceștia lucrau ca agenți ai serviciului Rutier și își desfășurau activitatea pe DN1, pe tronsonul Comarnic – Bușteni. Conform anchetatorilor, în schimbul unor sume de bani, polițiștii nu sancționau șoferii pentru abaterile pe care le făceau pe drumurile publice, în urma cărora trebuia să le suspende dreptul de a conduce, ci le dădeau amenzi pentru fapte mai ușoare, cum ar fi lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timp ce se aflau la volan.

Până ce decizia instanței va fi una definitivă și irevocabilă, cei doi polițiști sunt puși la dispoziție, adică lucrează în cadrul Poliției, dar cu drepturi restrânse. Raportul de serviciu va înceta doar în cazul în care cei doi vor fi găsiți vinovați și condamnați pentru faptele pentru care au fost trimiși în judecată printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Ploiești.