lift salina slanic

Pe 6 august 2014, la Salina Slănic un turist a fost rănit ușor la genunchi, iar alți opt au tras o sperietură groaznică după ce liftul a căzut în gol cu 1,2 metri. După doi ani de la incident, liftul a fost reparat, dar accesul turiștilor se face cu microbuze, ceea ce presupune costuri ridicate și un factor crescut de poluare.

 

În acea zi, o  rolă de susținere a cablului liftului a suferit o ruptură pe una din margini, făcând astfel să alunece cablul și zgâlțâindu-i pe cei nouă turiști aflați în lift. 

Observatorulph.ro a scris despre acel incident aici: Turiștii de la Salina Slănic au scăpat doar cu o sperietură

De atunci au trecut doi ani, timp în care turiștii au fost cărați în subteran cu microbuzele, cu excepția celor trei luni în care salina a fost închisă la solicitarea ISU.

 

Atât ITM Prahova, cât și OPC au solicitat conducerii salinei să repare liftul și să prezinte documente doveditoare că acesta poate transporta în siguranță turiști.

Surse din conducerea salinei susțin că liftul a fost reparat, acesta fiind utilizat de angajați cel puțin odată pe săptămână pentru verificarea instalației și puțului. 

Mai mult, liftul figurează în inventarul societății care administrează salina drept mașină de extracție și nu poate fi autorizat. Motivul? Nu există nicio instituție în România care să facă acest lucru!

 

Directorul de producție din cadrul salinei, Costin Nicolescu, susține că a solicitat oferte pentru montarea unui lift destinat activității turistice, însă costurile sunt foarte mari.

"Am primit o ofertă din Spania, însă liftul respectiv costa vreo opt milioane de euro. Există și varianta montării unui lift într-un alt loc decât cel cunoscut, iar o firmă din Scandinavia va face studiile necesare pentru o ofertă concretă, care ar fi mai puțin costisitoare" a declarat pentru observatorulph.ro directorul de producție din cadrul salinei, Costin Nicolescu.

Răspunsul ITM Prahova la solicitarea observatorulph.ro privind situația liftului de la salina Slănic

 

salina1

salina2