Ploiesti

Din toamna anului trecut, la Ploiești nu s-a mai făcut nicio operațiune de deratizare și dezinsecție, motiv pentru consilierii PSD, ALDE și PNL să-și reproșeze această criză. Ținta acuzațiilor a fost, ca și în cazul CSM Ploiești, conducerea Direcției Economice, care a refuzat să plătească facturile emise de firma Coral din două motive: contractul cadru de servicii ar fi fost prelungit ilegal, prin votul consilierilor, iar bugetul alocat la semnarea documentului inițial a fost depășit. 

 

Cert este că victimele acestui blocaj financiar și birocratic sunt ploieștenii, care reclamă înmulțirea peste măsură a rozătoarelor și insectelor, în special a țânțarilor. Observatorulph.ro vă prezintă atât punctul de vedere al Primăriei Ploiești, prin Direcția Economică, cât și cel al conducerii Coral Impex. 


De ce refuză directorul economic plata facturilor emise de Coral

Încă de la sfârșitul anului trecut, când viceprimar cu atribuții de primar era Iulian Teodorescu, apoi Cristian Ganea, directorul economic al Primăriei Ploiești a transmis nenumărate informări referitoare la motivele pentru care nu poate aviza la plată facturile de dezinsecție și deratizare. Printre acestea se numără și depășirea de două ori a bugetului estimate la data semnării contractului de concesiune. Directorul Nicoleta Crăciunoiu susține în adresele pe care observatorulph.ro le publică mai jos că nu s-a putut baza pe punctuld e vedere al Direcției Juridice, singura în măsură să se pronunțe asupra legalității actului adițțional din iulie 2015 la contractul încheiat cu Coral în 2010.

 

Conducerea Coral susține că s-a respectat legea

De partea cealaltă, conducerea Coral susține că are de recuperat un million de lei, facturile neplătite datând din octombrie 2015. Într-un interviu acordat de directorul companiei Coral, Alexandru Badea susține că nu există un cadru legal care să interzică depășirea bugetului estimate la semnarea unui contract public de prestări servicii și că din corespondența cu alte instituții ale statului a reieșit că plățile trebuiau făcute de Primăria Ploiești.

VIDEO Interviu cu Alexandru Badea, directorul Coral:


Declarația primarului Adrian Dobre privind criza dezinsecției și deratizării 


Informările Direcției Economice pentru conducerea Primăriei Ploiești referitoare la contractual de dezinsecție și deratizare

coral1

coral2

coral3

coral4

coral5

coral6

coral7

Documentele puse la dispoziția observatorulph.ro de către conducerea firmei Coral

1act aditional

2 contract suprafete

3durata contractului

4pretul contractului

5licenta

6raspunsanrsc

7rarnrsc

8anaf

9anaf

10anaf