case batrani parau

Locuitorii din satul Poiana Mare, comuna Bătrâni, sunt disperați că peste noapte s-ar putea trezi fără acoperiș deasupra capului. Din cauza unui pârâu au apărut alunecări de teren care afectează casele oamenilor.

 

De mai bine de 11 ani, în comuna Bătrâni, există una și aceeași problemă. Prin 2005, din cauza precipitațiilor abundente, mai multe diguri montate de-a lungul pârâului Bătrâneanca au fost luate de ape. În același an, a fost realizat un Studiu de Fezabilitate pentru efectuarea de lucrări în zonă, astfel încât să nu existe pericol de inundații, numai că lucrările nu au fost efectuate nici până în ziua de astăzi. 

„A fost realizat un Studiu de Fezabilitate de către Apele Române, dar lucrările nu au fost făcute în ciuda promisiunilor de finanțare. Apa a săpat adânc și a început să afecteze și Drumul Comunal 34. La Poiana Mare au început să o ia casele la vale. Și la casa mea, pentru că și eu stau acolo, au început să apară crăpături. Din 2005 până acum adâncimea albiei a ajuns la 1,20 metri. Apa a erodat zidurile de sprijin în punctul Lera. Repet, Apele Romane au întocmit un Studiu de Fezabilitate, dar care a rămas la stadiu de studiu, nu s-a făcut nimic în sensul sa ajute concret cu ceva. Au fost montate niște gabioane care din cauza intemperiilor s-au deteriorat și acestea., ne-a declarat Gheorghe Necula, primarul comunei Bătrâni.

 

Potrivit acestuia, la această oră sunt afectate mai grav peste șase case din Poiana Mare, însă există un adevărat pericol și pentru DC 34.  Asta în ciuda faptului că de nenumărate ori s-au întrunit comisiile locale și au fost transmise procesele verbale la Comisiile Județene pentru Situații de Urgență. 

Imagine0191

Imagine0019

casa batrani

2015 11 24 12.48.22