amenda

Un șofer din Prahova nu poate plăti amenda încasată de la Poliția Rutieră pentru că datele din procesul verbal de contravenție sunt eronate!

 

Pe 28 ianuarie 2015, Roberto Preda, aflat la la volanul unui autoturism VW Polo cu numărul de înmatriculare PH 14 POZ a derapat pe DN 1, la Românești, ieșind în decor. Accidentul s-a soldat numai cu avarierea propriei mașini și s-a produs pe fondul unui carosabil acoperit cu polei.

La fața locului a ajuns un echipaj al Poliției Rutiere de la Bărcănești, care l-a supus alcool-testului, rezultatul fiind negativ. Deși nu au existat alte pagube materiale, cu excepția propriei mașini, șoferul a fost amendat cu șase puncte și 585 de lei.

"Eu eram speriat după accident și nu am citit cu atenție procesul verbal dat de polițist. A doua zi am mers la primărie să plăesc amenda, iar funcționara mi-a atras atenția că atâât numărul mașinii, cât și data din procesul verbal sunt greșite" a povestit șoferul, în exclusivitate pentru observatorulph.ro.

 

Practic, în procesul verbal a fost trecut eronat ca număr de înmatriculare PH 11 POZ față de PH 14 POZ, iar data încheierii acestuia era 28.01.2014, față de 28.01.2015!

Șoferul a contestat în instanță procesul verbal întocmit greșit și a câștigat în primă fază procesul, însă Poliția Rutieră a făcut recurs.

"La recurs am pierdut procesul pentru că polițiștii au exemplificat cu alte procese verbale eronate, care au fost totuși plătite. Degeaba am dat și eu exemplul tatălui meu, care a avut câștig de cauză pe o speță similară, că judecătorul a dat dreptate poliției" spune Roberto Preda.

 

În prezent, acesta se află în imposibilitatea de a plăti amenda, deși aceasta figurează ca o datorie la fiscul local.

"Eu nu pot face nicio tranzacție pentru că pe certificatul fiscal îmi apare amenda imposibil de achitat. Sunt victima unui cerc vicios și nu am nicio soluție!"

Observatorulph.ro a solicitat conducerii IJP Prahova un punct de vedere și măsuri pentru rezolvarea speței.

 

FOTO Doument: Procesul verbal întocmit de agentul Poliției Rutiere este plin de erori

data gresita

masina gresita

 

 

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Trafic infernal pe centura de est a Ploieștiului

Lucrările de asfaltare, care se desfășoară în această dimineață pe centura de est a Ploieștiului, au transformat traficul într-unul de coșmar între caricatura de giratoriu de la Bucov și Blejoi. Se...

Eveniment
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Două accidente pe DN 1, în Prahova

În această dimineață, pe DN 1, la Cornu și Pucheni, s-au produs două accidente rutiere. Astfel, la Puchenii Moșneni, un pieton a fost lovit de o mașină, iar la Cornu, două mașini au fost implicate...