Penitenciarul Ploiesti

Deși sunt condamnați la ani grei de închisoare pentru fapte săvârșite cu violență, mulți dintre deținuții care își ispășesc pedeapsa la Penitenciarul Ploiești reușesc să facă afaceri de mii de euro chiar și din spatele gratiilor. O astfel de tranzacție ilegală care se desfășura chiar în spatele gratiilor a fost depistată de ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție Prahova.

 

Aceștia au surprins momentul în care un vizitator plasa o sumă importantă de bani unui deținut încarcerat la Penitenciarul Ploiești. Acești bani ar fi trebuit să asigure protecția în închisoare, dar și posibilitatea ca deținutul să poată avea un telefon mobil în celulă. Unul dintre protagoniștii acestor afaceri ilegale este NISTOR ADRIAN GEORGIAN, condamnat în anul 2013 la 7 ani de închisoare, în cazul furtului de un milion de euro de la Ploiești.

Alături de Nistor au fost identificate alte două persoane care își ispășeau pedepsele la Ploiești. Este vorba despre DUMITRU HOMER CORNEL, condamnat în 2012, la 11 ani închisoare pentru tâlhărie și BOBEI VASILE SEBASTIAN, condamnat în 2013 de către Judecătoria Târgu Jiu la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru ultraj. Acesta din urmă a încercat pe toate căile legale să obțină eliberarea condiționată. Pentru că nu a reușit astfel, a decis să apeleze la "specialiștii" din penitenciar, adică la Homer și la Nistor.

Bani pentru protecție

Conform ofițerilor DGA Prahova, în perioada 09-10.06.2016, inculpații Nistor Adrian Georgian și Dumitru Homer Cornel, aflați în detenție la Penitenciarul Ploiești, l-au constrâns pe deținutul Bobei Vasile Sebastian, prin amenințare, să le dea suma de 100 de euro pentru a-i asigura protecție în penitenciar. Bobei  le-a remis suma solicitată prin intermediul unui martor care a depus banii prin mandat poștal pe numele mamei lui Nistor. Aceasta, la rândul ei, a depus suma respectivă pe numele celor doi inculpați. 
Bani pentru intervenție la comisia de liberare condiționată

De asemenea, în perioada 10-22.06.2016, cei doi inculpați i-au pretins lui Bobei suma de 2.500 de euro pentru a interveni pe lângă membrii comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Ploiești în vederea obținerii soluționării favorabile a cererii de liberare condiționată. Ulterior, în urma negocierilor, Nistor și Homer au acceptat sa primească doar 1.500 euro, în două tranșe egale, precum și suma de 450 euro în vederea achiziționării și introducerii în penitenciar de terminale mobile, obiecte interzise la deținere în penitenciar.
Remiterea sumei de bani, în cuantum de 5.500 lei, echivalentul în lei a aproximativ 1.200 euro, a avut loc în data de 22.06.2016, prin intermediul numitei N.M., ocazie cu care aceasta a fost prinsă în flagrant. 

La data de 17 august, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Nistor Adrian Georgian şi Dumitru Homer Cornel, cercetați în stare de arest preventiv sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și trafic de influență. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Prahova, iar cei doi se află în arest preventiv în cadrul Centrului de Reținere de la Câmpina, chiar dacă ei sunt condamnați în altă cauză.

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...