blocare sgu

Angajații SGU, care blochează mașini în Ploiești fără să aibă un proces verbal de contravenție al poliției rutiere, comit un abuz! Avocatul Alin Marcu a câștigat procesul cu SGU, instanța obligând conducerea societății Consiliului Local Ploiești să-i returneze taxa de blocare a mașinii în valoare de 110 lei. Procesul a durat însă un an și trei luni! Vezi documentul oficial la finalul textului.

 

Avocatul Alin Marcu a dat în judecată SGU Ploiești după ce angajații firmei care blochează mașinile parcate neregulamentar i-au imobilizat roata autoturismului său. 

Incidentul a avut loc în data de 1 octombrie 2014, pe strada Gabi Dobre, unde avocatul a parcat pentru a se prezenta la o secție a Tribunalului Prahova.

Când s-a întors la mașină, Alin Marcu i-a găsit pe angajații SGU blocând roata și a achitat taxa de 110 lei pentru a-și putea relua deplasarea.

 

Ulterior, acesta a contestat taxa de deblocare în instanță, care i-a dat dreptate.

Astfel, în sentința din 27 ianuarie 2016, Secția Contencios a Tribunalului Prahova a considerat ilegală perceperea taxei de deblocare a roții de către SGU în lipsa unui proces verbal întocmit de un agent al Poliției Rutiere.

Practic, judecătorul susține că o mașină nu poate fi blocată decât dacă există proba încălcării Codului Rutier și a sancționării șoferului de către un echipaj al Poliției Rutiere.

 

SGU a fost obligată să-i restituie avocatului taxa de 110 lei percepută în mod abuziv!

Observatorulph.ro a publicat o serie de articole privind abuzul SGU de blocare a mașinilor fără să fie însoțiți de polițiști.

Pot angajaţii SGU Ploieşti să blocheze maşini fără poliţişti, fie şi locali?

 

Mai mult, observatorulph.ro a sesizat Prefectura Prahova că HCL 227/2013 este ilegală având în vedere folosirea următoarei sintagme: "angajaţii SGU pot fi însoţiţi de poliţişti locali, care pot acorda sancţiuni". Acest limbaj evaziv folosit la redactarea hotărârii a fost sancţionat şi de Prefectura Prahova, la sesizarea observatorulph.ro. 
Detalii aici:  SGU NU MAI POATE BLOCA MAŞINI FĂRĂ POLIŢIŞTI! DOCUMENT OFICIAL

Vezi mai jos decizia Tribunalului Prahova privind ilegalitatea blocării mașinilor de către SGU fără polițiști rutieri!

1

2

3

4

 

 

Auto-moto
  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

O posibilă nouă obligaţie pentru viitorii şoferi

Cei care vor să obţină permisul de conducere ar putea fi obligaţi să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic. Este iniţiativa unui grup de 31 de parlamentari care au semnat un proiect de lege...