criminal si victima

Exact la o săptămână de la descoperirea cadavrului contabilei din Ploiești, Tatiana T., pe câmpul din imediata apropiere a străzii Poligonului și la 24 de ore de la arestarea principalului suspect al crimei, Vasile Pascale, se conturează povestea care a dus la această cumplită tragedie. Relația celor doi a început pe Facebook (vezi în text mesajul transmis de suspect victimei cu trei zile înainte de crimă).

 
Tatiana a plecat de acasă la 9 dimineața
Sunt multe detalii care lipsesc și asta din două motive: suspectul nu-și recunoaște fapta, iar procurorii nu au făcut publice, deocamdată, informații legate despre ceea ce s-a întâmplat cu exactitate în intervalul 3 august ora 9 dimineața, atunci când Tatiana a plecat pentru ultima oară de acasă și 4 august, ora 1.00 dimineața, atunci când se aproximează că a fost ucisă femeia. Ceea ce se cunoaște în mod oficial este că Tatiana a plecat miercuri dimineață de acasă, din apartamentul din cartierul Vest din Ploiești, acolo unde locuia cu soțul său, Marius Tudor, ofițer MAPN, acesta din urmă fiind la acea oră la serviciu. Miercuri, 3 august, ora 14.00 a fost ultima dată când familia victimei a putut să o contacteze, acesta fiind momentul când i s-a pierdut urma. Așa cum s-a  precizat într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, Tatiana Tudor și-a dat întâlnire cu Pascale la ieșire din Ploiești.
 
Ucisă cu sălbăticie
 „La data de 03.08.2016, în jurul orelor 12.00, suspectul s-a întâlnit cu victima Tudor Tatiana în apropierea străzii Laboratorului din municipiului Ploieşti, mergând cu acesta pe un teren viran din zonă, acoperit cu vegetaţie deasă, unde a lovit-o de mai multe ori în zona feţei şi i-a suprimat viața cu un ciob de sticlă, prin provocarea unei plăgi tăiate în regiunea cervicală stânga", conform comunicatului.
 
Motivul crimei
Nu există informații publice care să explice ce au făcut cei doi, victimă și agresor, în tot acest timp, de la ora 12.00 ziua, momentul în care s-au întâlnit și miezul nopții, momentul crimei. Cert este că inițial informațiile care s-au scurs către presă veneau cu ipoteza că femeia nu a fost ucisă la locul unde a fost găsit cadavrul, pentru ca ieri, procurorii să revină pe acest subiect și să spună că victima a fost ucisă exact pe câmpul de la margine străzii Poligonului. Motivul crimei? Tatiana ar fi refuzat să întrețină relații sexuale cu Pascale.
 
Ce-i unește pe cei doi
Mulți s-au întrebat de ce o femeie care avea o viață de familie așezată, un soț cu un venit mare, un copil care tocmai intrase la facultate, un loc de muncă și un apartament în Ploiești se încurcase cu un bărbat divorțat, cu un copil și fără venit. Există un detaliu care ar putea explica acest aspect. Atât Tatiana cât și Vasile Pascale erau înfiați, cel puțin așa susțin rudele și prietenii celor doi. Poate că este doar o simplă coincidență sau poate a fost ceea ce i-a apropiat. Mai este un aspect relevant. Și Tatiana și Vasile duceau oarecum vieți paralele în mediul virtual, erau foarte activi pe facebook. Tatiana, de exemplu, avea nu mai puțin de 4600 de admiratori (followers) pe contul ei de facebook. De altfel, anchetatorii spun că cei doi s-au cunoscut pe această rețea de socializare, după care au acceptat să se întâlnească și în viața reală.
 
Dovada că cei doi se cunoșteau cel puțin prin Facebook
 
fb

 

Ce a căutat Pascale cu saci menajeri la întâlnire?

Este greu de spus dacă a fost vorba despre o crimă cu premeditare, așa cum a reieșit din primele informații după descoperirea cadavrului. Anchetatorii susțin acum că Tatiana a fost omorâtă pe câmpul de lângă Poligonului. Probabil că până acolo Pascale a ajuns pe jos sau cu taxiul, pentru că pe acea stradă nu circulă niciun autobuz RATP. S-a spus că anchetatorii au găsit cadavrul înfășurat în saci de plastic,  iar această informație a născut o întrebare. Un bărbat se duce la întâlnire cu saci menajeri în buzunar? Puțin probabil. Însă câmpul cu pricina este o adevărată groapă de gunoi a orașului, astfel că sacii ar fi putut să-i ia chiar de la locul faptei. Chiar și acum, la o săptămână de la crimă, pe acest câmp sunt urme de sânge și foarte multe cioburi, unele de la sticle sparte, altele de la geamuri, astfel că arma crimei ar fi putut fi improvizată pe loc, pentru că resurse existau.

Cum au ajuns anchetatorii la suspect

 

Este o informație pe care procurorii refuză să o facă publică și nu vom insista asupra acestui aspect. Cert este că individul a fost identificat la Mamaia, unde se refugiase împreună cu o altă femeie. În data de 4 august, deci în ziua în care a fost găsit corpul Tatianei, Pascale posta pe facebook fotografii de pe plajă. În aceste imagini se poate observa că o femeie este cea care face fotografia. S-a aflat că suspectul ceruse bani pentru această vacanță de la mama lui, o pensionară care locuiește lângă Vălenii de Munte. A fost prins de anchetatori în noaptea de 9 spre 10 august, pe Autostrada A2. Se întorcea de la mare la acea oră, iar surse apropiate anchetei spun că se îndrepta spre București, acolo unde locuia cu iubita lui.

Nu recunoaște crima

Vasile Pascale nu recunoaște că este autorul crimei. Surse judiciare au precizat că individul a recunoscut doar că o știe pe Tatiana, că s-au întâlnit în Ploiești, dar că nu el este și cel care a omorât-o. Procurorii susțin însă că există suficient de multe probe care să-l incrimineze, dovadă în acest sens stă și aprobarea cererii de arestare preventivă dată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova.