scandal inspectorat

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Scandal la titularizare. O teză de 4,5 a luat 7,75 la recorectare, reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au transmis un punct de vedere la solicitarea redacției noastre.

 

Zilele trecute,. o cititoare a semnalat cazul unei contestații la examenul de titularizare organizat de Inspectoratul Școlar Prahova la limba franceză. Astfel, o lucrare notată inițial cu 4,50 a fost recorectată cu 7,75. Candidatul care a făcut contestația a reușit astfel să se titularizeze, în dauna celorlalți.

Conducerea ISJ Prahova a transmis următoarea explicație:

                 Urmare solicitării dumneavoastră privind rezultatul unei contestaţii, reclamat de o cititoare, vă informăm că evaluarea lucrărilor scrise la  concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate s-a realizat după o Procedură specifică,  în centre de evaluare stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, conform art. 67 din Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2016-2017, aprobată prin Ordinul MECS nr. 5559/2015.
                      Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova  nu a fost desemnat centru de evaluare pentru lucrările scrise la Limba franceză, coordonarea metodologică a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate fiind realizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. 
 
Cu respect,
Comisia judeţeană de mobilitate