accident ploiesti centura

Ies la iveală detalii șocante legate de accidentul petrecut la sfârșitul acestei ierni pe Centura de Vest a Ploieștiului, între un autocar și o basculantă, în urma căruia 5 persoane au decedat și alți 28 de oameni au fost răniți. Procurorii cercetează atât uciderea din culpă, ci și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 
Conform unor surse apropiate anchetei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești fac cercetări cu privire la punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.
 
În această cauză s-a început urmărirea penală față de DYAD COMPACT GRUP SRL, o societate cu sediul în București, specializată în comercializarea și transportul agregatelor de balastieră, dar și de închiriere de utilaje grele, precum  și față de DARCO-IMPEX SRL, societatea de transport în comun care deținea autocarul implicat în accident. În aceeași cauză sunt urmărite penal și trei persoane, Șerban Constantin, Daniel Ovidiu Popescu și Iulian Gheorghe.
 
Conform acelorași surse se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
Reamintim că, la începutul luni februarie a acestui an, șase persoane au decedat și alte 28 au fost rănite rav în urma unui accident rutier petrecut pe Centura de Vest a Ploieștiului. Accidentul s-a produs după ce șoferul unui autocar ce efectua curse regulate între Mănești și Ploiești a intrat într-o basculantă care transporta nisip. Victimele, toate pasageri în autocar, erau fie elevi care mergeau la școală, fie muncitori care lucrau la societățile din Ploiești.