ilieoana

Noua etapă a fotbalului ploieștean presupune o discrepanță uriașă între ambițiile pentru care a fost construit stadionul Ilie Oană și realitate!

 

Pentru că nu a existat în Consiliul Local o verificare amănunțită a celui căruia i-a fost atribuit brand-ul Petrolul, s-a ajuns în situația ingrată ca noul Petrolul să încerce acum să se ridice în fotbalul românesc tocmai din subsolul Ligii A Prahova!

Dacă acum 3 ani, pe ”Ilie Oană” veneau, pentru meciuri din Europa League, Vitesse Arnhem și Swansea, iar în 2014- Viktoria Plzen și Dinamo Zagreb, în 2016 vor avea onoarea să intre în templul fotbalului ploieștean, pentru meciuri oficiale, echipe din județ, alcătuite, în mare parte, din jucători care veneau la meciurile Petrolului ca spectatori.

Pe arena care a costat municipalitatea ploieșteană 18 milioane de euro nu vor mai da replica echipe din Europa, ci, în ordine, AS Tufeni Băicoi, AFC Brebu, Progresul Drăgănești, Unirea Cocorăștii Colț, AFC Bănești Urleta, Teleajenul Vălenii de Munte și CS Mănești Coada Izvorului!

 

Echipe cu nume care au o rezonanță teribilă, contrastantă cu măreția arenei Ilie Oană.

Este o etapă necesară, însă, pentru o construcție solidă, dar și un moment în care poate vor înțelege și consilierii locali că brandul Petrolul trebuie atribuit adevăraților petroliști, aflați acum în noua construcție a Petrolului. Nu de alta, dar cele 18 milioane de euro nu au fost investite în acest stadion pentru astfel de meciuri!

Actualii petroliști sunt cei care își propun să readucă echipe cu nume sonore pe Ilie Oană, după ce vor trece, obligatoriu, prin purgatoriul meciurilor cu Tufeni, Urleta sau Coada Izvorului!