strada poligonului

Terenul situat pe strada Poligonului, în zona industrială a municipiului Ploiești de la ieșirea din localitate spre Valea Prahovei, s-a transformat în cuibul oamenilor străzii. Probabil că acest lucru nu s-ar fi aflat, dacă zona nu ar fi devenit vedetă odată cu descoperirea cadavrului Tatianei Tudor, contabila din Ploiești, ucisă de un criminal rămas deocamdată necunoscut.

 

Din stradă nimic nu pare anormal, însă odată ce treci de tufișurile care mărginesc drumul se deschide un adevărat rai al oamenilor fără căpătâi care și-au făcut aici un cuib. Este evident acest lucru. Iarba uscată este bătătorită pe o suprafață mare de câteva zeci de metri pătrați, culcușuri încropite sub crengile tufișurilor, iar în jurul acestora sunt sute de chiștoace de țigări recent fumate, PET-uri, resturi de mâncare, haine de vară și de iarnă, pături, pilote,  ambalaje de la medicamente, prezervative, în general semne evidente că acolo locuiește cineva de o bună perioadă de timp.

Cei care lucrează la societățile din imediata apropiere spun că în alți ani zona era îngrijită pentru că reprezentanții Primăriei Ploiești veneau încă din primele zile de vară să cosească iarba și să ecologizeze zona, însă în acest an terenul a fost complet abandonat. Doar mașinile de marfă se mai încumetă să circule pe aici sau șoferii care cunosc bine Ploieștiul și încearcă să evite aglomerația de pe marile bulevarde. Faptul că vegetația abundentă izolează complet terenul de pe marginea străzii Poligonului, i-a determinat probabil pe cei care nu au o locuință să-și organizeze aici reședința lor de vară.

WhatsApp Image 2016 08 08 at 19.54.58

Tot muncitorii care lucrează la societățile cu sediul pe Poligonului spun că oamenii străzii se refugiază aici doar noaptea, când aduc cu ei saci cu tot felul de gunoaie adunate, probabil, de prin tomberoanele orașului. Nimeni nu i-a deranjat până acum, iar indiferența autorităților care ar trebui să se implice mai mult, nu poate duce decât la transformarea zonei într-un focar de infecție și de delincvență.