tatiana

La o zi de la descoperirea macabră de pe strada Poligonului de la ieșire din Ploiești, acolo unde, joi dimineață, a fost găsit cadavrul unei femei, anchetatorii au decis că vorbim despre o crimă, nu despre un accident sau sinucidere. Este, pentru moment, singura certitudine în acest caz, în care nu există deocamdată un suspect.

 

Femeie ucisă la Ploiești. Ce au stabilit anchetatorii

Surse judiciare au precizat că anchetatorii lucrează acum la identificarea unui cerc de suspecți, iar pentru aceasta urmează să fie audiate mai multe persoane, de la rude și prieteni până la angajați ai societăților comerciale care își au sediul în zona industrială de la ieșrie din Ploiești spre Câmpina, acolo unde a fost găsit trupul neînsuflețit al femeii. Inclusiv șoferii de TIR-uri sau de camioane de marfă care au avut drum în zonă în perioada 3.03 2016, ora 9 – 4.03 2016, 10.30, ora la care un om al străzii a găsit cadavrul, ar putea fi căutați și audiați de cei care fac ancheta în acest caz de omor, susțin surse apropiate anchetei. Deocamdată cercetările sunt la început, iar polițiștii și procurorul de caz încearcă să pună cap la cap probele pe care le-au strâns până acum. Orice informație, cât de banală ar părea la prima vedere, ar putea duce către aflarea adevărului. Există mai multe piste pe care merg polițiștii în anchetă, însă până acum nu a fost audiată nicio persoană suspectă de comiterea crimei.
 
De ce este îngreunată ancheta
Tatiana T., în vârstă de 43 de ani, căsătorită cu un bărbat care lucrează în cadrul Armatei, mama unui băiat în vârstă de 19, absolvent al Colegiului Al. I. Cuza din Ploiești este identitatea victimei.

Femeia a plecat de acasă miercuri dimineață, în jurul orelor 9, în timp ce soțul său era la serviciu. De atunci i s-a pierdut urma.  A fost găsită moartă, pe strada Poligonului de la ieșire din Ploiești spre Valea Prahovei, cu o plagă înjunghiată în zona cervicală (spatele gâtului), joi la orele 10.30 dimineața de către un om al străzi. Acesta a fost și  cel care a alertat autoritățile. La fața locului a ajuns mai întâi un echipaj al Serviciului de Ambulanță Prahova. Aceștia au constatat decesul femeii. Tot medicul a precizat faptul că în locul unde a fost găsit cadavrul, urmele de sânge erau foarte puține, în comparație cu rana de la gât care ar fi trebuit să sângereze din abundență. Acest detaliu, dar și altele, i-au determinat pe polițiști să decidă că femeia murise în alt loc decât în cel în care a fost descoperit cadavrul ei și că, mai mult ca sigur, la mijloc este vorba despre o crimă cu premeditare.

 
Sunt mai multe aspecte care duc către această concluzie, susțin surse apropiate anchetei. În primul rând rana care a provocat și decesul este adâncă, asta înseamnă că agresorul a lovit cu precizie și cu multă forță, puțin probabil să fi fost vorba despre o lovitură accidentală. Aceeași rană a fost acoperită cu o pungă din plastic, probabil pentru a opri sângerarea.
 
Cadavrul a fost găsit învelit într-o folie (sac) din plastic. Sunt probe care conduc spre o altă ipoteză și anume că femeia a fost ucisă într-un loc, pentru ca ulterior autorul faptei, singur sau cu ajutorul unor complici, să fi transportat corpul neînsuflețit în acea zonă izolată de pe strada Poligonului. Lângă cadavru a fost găsită și geanta victimei, dar polițiștii nu au oferit informații despre obiectele sau actele găsite. S-a exclus din start varianta că victima să fie o persoană fără adăpost sau vreo protistuată și asta pentru că victima purta haine decente, curate și era îngrijită. S-a dovedit la scurt timp, după identificarea cadavrului, că polițiștii care au făcut cercetări la fața locului au avut dreptate. Așa cum am precizat și mai sus, femeia avea familie și un loc de muncă (era contabilă.)
 
Anchetatorii încearcă acum să stabilească în detaliu traseul victimei din secunda în care a ieșit din casă, adică miercuri, la ora 9 dimineață și până la ora la care medicul legist a considerat că Tatiana a murit, adică undeva în jurul orelor 0.00, în noaptea de miercuri spre joi. Vom reveni cu detalii legate de acest caz care a șocat Ploieștiul .

 

 

Eveniment
  • Joi, 19 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

BNS va declanșa de luni proteste la Ploiești

Principala nemulțumire care va conduce la declanșarea de proteste, inclusiv la Ploiești, o reprezintă decizia guvernanților de a trece în sarcina angajaților a obligației de plata a dărilor către...