stoichiciucezar

Informația publicată, în exclusivitate de observatorulph.ro, în această dimineață, privind reținerea unui fost angajat al SRI pentru trafic de influență pe lângă primarul Ploieștiului, se confirmă. Denunțătorul este chiar directorul CSM, Cezar Stoichiciu!

 

UPDATE Contactat de observatorulph.ro, Cezar Stoichiciu a refuzat să facă vreun comentariu în legătura cu flagrantul în urma căruia a fost prins fostul ofiter SRI. Stoichiciu a precizat că este o anchetă în derulare și că nu poate face niciun fel de declarație acum.

Comunicatul DGA:

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – structura centrală și Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au prins în flagrant o persoană care a primit suma de 2.000 lei de la un denunțător pentru a-și trafica influența pe lângă un funcționar cu putere de decizie la nivelul Primăriei municipiului Ploiești (n.r. primarul Adrian Dobre), în vederea menținerii sale în funcție (n.r. Cezar Stoichiciu, în prezent director al CSM Ploiești).

În fapt, la data de 29.07.2016, cetățeanul R.A.O. a primit 2.000 lei de la S.C (n.r.Stoichiciu Cezar)., denunțător în cauză, pentru a-și trafica influența la nivelul Primăriei municipiului Ploiești, în scopul prelungirii delegării denunțătorului în funcția de director general al unui club sportiv din localitate.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus faţă de inculpatul R.A.O. punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență și s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic și Serviciului Operații din cadrul Direcției Generale Anticorupție.