tripleti3

Dacă ar fi să ne raportăm la spusele lui Titi Tudor, ar fi chiar un caz unic în lume! Dar, cum prin părțile Asiei nu prea există control în acest sens, certitudinea este aceea că, în România, tripleți care să facă box găsești doar la Ploiești!  Despre povestea lor în ring s-a mai scris, dar Observatorul Prahovean își propune să vă prezinte și povestea din spatele ringului de box.

 

Cine îi vede pentru prima dată nu ar zice nicicum că acești băieți drăguți sunt pugiliști. Și nici nu sunt, deocamdată, în sensul larg cunoscut. Sunt copii de 12 ani cu un destin aparte și cu o poveste aparte. I-am întâlnit la sala de box, dimineața, la antrenamentul obișnuit, însoțiți de mama lor!

Loris, Alex și Claudio poartă cu mândrie numele Neagu. Născuți în Italia, acum 12 ani, ei au trăit în această țară până la vârsta de 6 ani! Tatăl lor, Marcel, a rămas să lucreze în Italia pentru a asigura traiul familiei, iar mama lor, Nicoleta s-a dedicat creșterii și educării tripleților,  în România.

 

”Când am luat decizia aceasta mi-a fost greu, pentru că eram obișnuită să am un job. Însă, eu și soțul am conștientizat cât de important este ca băieții să aibă parte de dragostea părintească și am ajuns la acest pas. Sunt copii buni, sunt mândră de ei, am încercat să le oferim tot ceea ce aveau nevoie și ne străduim în continuare să facem asta!             Au existat și momente delicate, mai ales că până la 3 ani ei nu comunicau decât între ei, într-un limbaj al lor. Pediatrul m-a liniștit și mi-a spus că 40 la sută dintre gemeni sau tripleți au această tendință. Se ajută între ei și, foarte important, se mobilizează unul pe celălalt. Niciunul nu vrea să fie mai prejos”, ne-a declarat Nicoleta Neagu, mândra mamă a tripleților.

Și are de ce să fie! Loris , Alex și Claudio sunt elevi la Școala General Berthelot, din Ploiești, fost școală nr.25. Anul școlar trecut l-au încheiat în top, ceea ce, să recunoaștem, nu se întâmplă prea des cu practicanții boxului. Ei sunt excepții, toți având mediile anuale între 9.50 și 9.60!

”Am avut medii bune, dar nu am fost primii, am luat premiul II!”, ne-a spus cel mai ”vorbăreț” dintre ei, Loris. Din tonul lui s-a putut simți, lesne, ușoara dezamăgire!

Cum au ajuns la box

”Vinovat” de acest lucru este Iulian Ilie, prieten cu soții Neagu. Fostul boxer ploieștean, actualmente antrenor, le-a propus puștilor să vină la box. Iar aceștia, după ce au făcut cinci ani de înot, au intrat în sala Upetrom acum un an și două luni și nu au mai ieșit!

”Un mare merit îl are Titi Tudor! Le-a insuflat, pur și simplu, dorința de a face box. Băieții țin foarte mult la el și energia lui îi motivează. Știe să își apropie sportivii și asta e o calitate rară! Ca orice mamă, nu  suport să îmi văd copiii loviți, dar când văd cât de mult la place în ring, trec mai ușor peste asta! Și să știți că boxul i-a schimbat. Au mai multă încredere în ei, iau decizii rapide, sunt elemente care contează în pregătirea lor pentru viață!”, a declarat mama băieților.

Visând să-i calce pe urme lui Doroftei, normal, tripleții se pregătesc pentru prima competiție importantă la care vor participa, în octombrie. Vor concura la categorii diferite, pentru că, în box, frații nu pot lupta între ei!

După ce și-au terminat antrenamentul, sub privirile antrenorilor și ale mamei, băieții, alături de ceilalți copii, au mers la masă, la cantina sălii, apoi s-au echipat și au plecat ușor gânditori. Probabil se întrebau ce face sora lor mai mare, Miriana (20 de ani), studentă la Universitatea din București, unde studiază italiana și croata!

Sau, poate, la visul pe care ni l-a împărtășit Loris: ”se făcea că eram într-o sală mare, cu multă lume în tribune, și  ridicam brațele după o victorie, în ring!”

 Cine știe?

Galerie foto  Tripleții pasionați de box din Ploiești

tripleti1

tripleti2

tripleti4