pediatrie ploiesti

Doctorii din spitalele ploieștene și din județ sunt sponsorizați de producătorii de medicamente. Firmele farmaceutice plătesc medicii pentru prestarea diverselor servicii și pentru participarea la simpozioane, conferințe și evenimente pe teme medicale în cadrul cărora sunt prezentate studii efectuate de companiile farma asupra efectelor anumitor produse. Cât de moral vi se pare că medicul care vă tratează și vă prescrie medicamente să fie plătit de firmele care le produc? Vă lăsam pe dumneavoastră să concluzionați.

 

După ce v-am prezentat situația de la Spitalul Municipal, cazul președintelui Colegiului Medicilor Prahova și situația tuturor secțiilor de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, astăzi vă continuăm prin a vă expune firmele care sponsorizează medicii de la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

SECȚIA PEDIATRIE 1

Doctor Oresta Vasile – șef secție – a primit în anul 2015 sponsorizări în valoare totală de 3 066 lei de la trei companii farmaceutice.

 

Reckitt Benckiser – o sponsorizare în valoare de 500 lei,

Sandoz – o sponsorizare în valoare de 1 766 lei,

Servier Pharma – o sponsorizare în valoare de 800 lei.

 

Doctor Ioana Olteanu a primit în anul 2015 două sponsorizări de la companiile farmaceutice în valoare totală de 1 763 lei.

A&D Pharma – o sponsorizare în valoare de 683 lei,

BGP Products – o sponsorizare în valoare de 1 080 lei.

 

Doctor Lupu Rada a primit în anul 2015 o sponsorizare în valoare de 1950 lei de la Baxter Healthcare.

Doctor Manoliu Anca Emilia a primit în anul 2015 o sponsorizare în valoare de 1000 lei de la KRKA Romania.

SECȚIA PEDIATRIE 2

Doctor Babus Georgeta, o sponsorizare în valoare de 870 lei de la compania A&D Pharma.

Articolul se bazează pe informațiile publicate pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului privind declarațiile făcute de medici cu privire la aceste sponsorizări, dar și declarațiile firmelor care au făcut sponsorizările.

Totodată au fost folosite informații puse la dispoziție de motorul de căutare implementat pe blog-ul datavizuri.blogspot.com, datele folosite de acesta fiind obținute printr-o metoda de scraping de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului.

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...