- Publicitate -

Drept la replică al medicului ROSENTHAL MOREL

Data:

bai

După ce observatorulph.ro a publicat în articolul Hexi Farma a cumpărat Băile Sărate Telega acuzațiile aduse de administratorul firmei Oaky, Virginca Cacarumbas, medicului ROSENTHAL MOREL, acesta a formulat următorul drept la replică:

- Publicitate -

1. Doresc a mentiona faptul ca, subsemnatul nu am fost NICIODATA administratorul de fapt sau de drept al OAKY, asa cum rezulta si din Sentinta civila nr. 2538 pronuntata la data de 07.07.2014, ramasa definitiva, in dosarul nr. 9701/105/2011*, demarat de catre dna. CACARUMBAS VIRGINIA, obiectul cauzei fiind excluderea mea din societatea, aflat pe rolul Tribunalului Prahova, demers judicar care a fost respins.

In realitate, dna. CACARUMBAS VIRGINIA a exercitat singura, in mod continuu si nestingherit, functia de administrator (conform spuselor doamnei si a datelor existente in Registrul Comertului), rareori mi-a cerut un punct de vedere, nici macar prin convocarea Adunarii Generale a Asociatiilor.

2. Cu privire la aspectele privind lipsa de investitie financiara si cu actiunile efectuate cu scopul de a aduce in faliment societatea OAKY, fac urmatatoarele precizari:

- Publicitate -
  • In anul 2009 am intrat in cadrul OAKY prin achizitia a jumatatea din partile sociale care constituiau capitalul asocial, demers pentru care am intrebuintat suma de 100.000 lei, conform datelor publice existente in Registrul Comertului;
  • Conform conventiei asociatiilor, respectiv Contractul de imprumut incheiat la data de 5 aprilie 2010, am imprumutat OAKY cu suma de 150.000 euro, suma ce avea ca destinatie determinata: finalizarea constructiei hotelului, a plajei, achitarea anumitor debite ale societatii catre institutii bancare expres  nominalizate si eliberarea unor autorizatii. Insa, dna. CACARUMBAS nu a respectat intelegerea perfectata prin atribuirea unei alte folosinte a sumei cu care subsemnatul am inteles sa imprumut OAKY, folosinta expres determinata in cadrul acordului scris. In concret, fiind vorba despre achitarea unor datorii catre terte persoane, aspecte cu privire la care nu am fost informat si nu mi s-au prezentat deconturi ori alte cheltuieli.
  • Ulterior, subsemnatul am mai imprumutat OAKY cu cca. 40.000 EURO (25.000 EURO in decembrie  2009, pentru achitarea unor imprumuturi catre banci si 15.000 EURO, in perioada 2009-2013 pentru achitarea impozitelor, cheltuielilor curente, utilitati, salarii angajati etc.)

Toate aceste sume NU au fost recuperate de catre subsemnatul nici pana in momentul de fata (chiar daca dna. CACARUMBAS si-a recuperat o mare parte din dividente si imprumuturile acordate OAKY), desi, toate contractele de imprumut incheiate aveau termene de scadenta precis determinate si implinite, dovada stand dosarul civil nr.1056/105/2014 , ce are ca obiect procedura falimentului OAKY, mai precis existenta tabelul definitiv rectificat de creanteNr.1322 /08 .07.2016, in care sunt inscris cu o suma in cuantum de 1.030.293,52 lei, reprezentand 40,67 % din masa credala, (Tabel intocmit si publicat in Buletinul procedurilor de Insolventa, de catre sa CII  CISMARU ELENA, la data de 12.07.2016).

In consecinta, afirmatiile dnei. CARARUMBAS referitoare la intentia mea de a o prejudicia patrimonial, atat pe dumneaiei cat si societatea OAKY, sunt pur fictive, insasi subsemnatul are o creanta in cuantum de 240.000 euro impotriva OAKY, aspect care releva neadevarul celor sustinute, in fapt, eu fiind cel pagubit, pe de-o parte, NU am inregistrat niciun profit din aceasta afacere, si pe de cealalta parte, am fost atras in aceasta societate comerciala doar pentru a se profita de disponibilitatea mea financiara.

Mai mult decat atat, in momentul in care imprumutul de 150.000 euro  a ajuns la scadenta, dna. CACARUMBAS a intentat impotriva mea dosarul civil ce avea ca obiect excluderea mea din societate, demers pe care l-a pierdut in mod definitiv, conform sentintei civile mai sus amintite.

- Publicitate -

Tot pentru a contrazice asa-zisa incercare a mea de a frauda drepturile dnei. CACARUMBAS, amintesc faptul ca, Baile Telega functioneaza la origini in baza unui contract de concesiune incheiat cu Primaria localitatii (oricand acesta se poate rezilia iar bunurile sa revina in administrarea Primariei), prin urmare, chiar si intr-o eventuala intentie a subsemnatului de „furt” a afacerii Bailor Telega, nu aveam cum sa actionez din moment ce aceast business este construit pe un bun ce apartine domeniului public al unitatii administrativ teriotoriale.

3. Subsemnatul ROSENTHAL MOREL, nu am fost niciodata administrator de fapt sau de drept al OAKY, conform atat a datelor din Registrul Comertului cat al Sentintei Civile referitoare la cauza ce a a avut ca obiect excluderea mea din societate, pe cale de consecinta, nu am putut efectiv sa am vreo implicare activa, influenta ori decisiva in conducerea concreta a societatii.

La data intrarii mele in societatea, intelegerea avuta cu dna. CACARUMBAS a fost ca dumneaiei sa exercite functia de aministrator unic in primul an, iar in al doilea an aceasta functie sa-mi revina mie, insa, la scurt timp dupa intrarea mea in OAKY, dna. CACARUMBAS a refuzat cu vehementa sa-mi acorde mandatul.

- Publicitate -

Avand in vedere conflictul decurs din acest refuz, chiar s-a formulat propunerea ca o terta persoana sa exercite aceasta functie, propunere acceptata de catre ambii asociati procedandu-se ulterior la identificarea acestei terte persoane chiar de catre dna. CACARUMBAS, iar subsemnatul mi-am exprimat acordul cu privire la numirea in functie, insa, dna. administrator nu a gasit o punte de intelegere cu potentialul administrator in ceea ce priveste desfasurarea atributiilor functiei.

4. Cu privire la debitele restante existente catre ANAF, in mod evident, sunt rezultatul direct al deficitarei gestiuni a unicului administrator, dna. CACARUMBAS, aceasta neindeplinindu-si atributiile acordate prin prisma functiei ocupate, fiind si singura in masura sa le si exercite, subsemnatul nefiind autorizat sa fac asemenea acte, insa, imprumutam totusi constat OAKY pentru achitarea acestor datorii.

Mai mult decat atat, contrar celor spuse referitoare la lipsa mea de interes cu privire la activitatea OAKY si a datorilor pe care le inregistreaza catre bugetul de stat, am procedat personal in data de 30.06.2014 la notificarea, in scris, a Serviciului Fiscal Municipal Campina, solcitand ajutorul in vedereara stoparii amplificarii datoriilor catre stat.

- Publicitate -

5. Referitor la solicitatea de intrare in faliment a societatii OAKY, prin intermediul procedurii simplificate si neaccesarea procedurii reorganizarii judiciare, subliniez aspectul  ca, aceasta optiune nu era viabila, datoriile generale ale OAKY fiind in prezent de 2.533.315,30 lei (peste 560.000 euro), conform documentului publicat de catre practicianul in insolventa mai sus amintit, debit ce nu putea fi recuperat sub nicio forma in cadrul respectivei proceduri, neexistand nicio sursa pentru valorificare si producere de profit, astfel incat societatea sa se poata redresa.

6. In final, invederez faptul ca subsemnatul nu sunt persoana publica, nu exista niciun motiv intemeiat ca eu sa fiu in atentia ori vizunea oricarei categorii de cititori, activitatea mea profesionala nu prezinta absolut nicio relevanta pentru opinia publica, pe cale de consecinta, subsemnatul refuza sa mai apara in orice fel de articol oferit publicului larg din partea publicatiei dvs.

Cu toate aceasta, in conditiile in care se solicita si se primeste acordul prealabil si scris al subsemnatului, dupa vizionarea articolului din cauza, se poate da spre cunostinta publicului larg respectivul material publicistic.

- Publicitate -

 

Cu deosebita consideratie,

ROSENTHAL MOREL

Prin avocat Cosmin Marin

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Relantisoare montate pe DJ 102, între giratoriul suspendat și intrarea în Ploiești, vor dispărea

Mai mulți șoferi ne-au transmis mesaje de nemulțumire la...

Filtre are Poliției Rutiere pe drumurile naționale din Prahova

Vineri dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciul...

Cum s-a produs accidentul de la intersecția DJ 236 cu strada Bucegi. O femeie a ajuns la spital

Un accident de circulație a avut loc, în această...

Cum arată cabana amenajată pe Valea Prahovei de Mihaela Bilic

Mihaela Bilic își construiește o cabană modestă la marginea...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Relantisoare montate pe DJ 102, între giratoriul suspendat și intrarea în Ploiești, vor dispărea

Mai mulți șoferi ne-au transmis mesaje de nemulțumire la...

Filtre are Poliției Rutiere pe drumurile naționale din Prahova

Vineri dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciul...

Cum s-a produs accidentul de la intersecția DJ 236 cu strada Bucegi. O femeie a ajuns la spital

Un accident de circulație a avut loc, în această...
- Publicitate -