alge

Un cititor al observatorulph.ro, aflat în această perioadă în vacanță pe litoralul românesc, a surprins scene desprinse parcă din filme cu proști din activitatea de curățare a plajei de alge. Imaginile au fost filmate cu telefonul mobil aseară și în această dimineață pe plaja stațiunilor Neptun-Olimp.

 

Scena 1 Buldo-excavatorul îngroapă algele în nisip

„Aseară, un buldoexcavator folosit de obicei la construcția de drumuri și autostrăzi a arat plaja, scoând un nor de fum și deranjând turiștii care doreau să facă o plimbare, de seară, pe malul mării. Utilajul, care consumă zeci de litri de motorină pe oră nu a făcut altceva decât să îngroape algele în nisipul de pe plajă”

 

Scena 2 Algele îngropate de buldo-excavator au fost scoase de valuri înapoi pe plajă

„Cât de ineficientă a fost lucrarea cu excavatorul s-a văzut în această dimineață, când algele îngropate de utilajul uriaș au fost scoase la suprafață de valuri. La primele ore, turiștii au găsit o plajă plină de alge”

 

Scena 3 Doi angajați obosiți ai administratorului plajei încarcă într-o roabă algele adunate cu grebla

„Filmul Cascadorii râsului pe litoralul românesc are și un epilog. Doi angajați dotați cu o roabă și o greblă adună algele îngropate de buldo-excavator aseară. Eficiența? Zero!”

 

Concluzia: Nu mai revin pe litoralul românesc!

„În țări mai puțin civilizate, cum este Bulgaria, autoritățile au montat plase în larg pentru ca pe plajă să nu ajungă algele. La noi se muncește puțin și prost, cât să-i determine pe turiști să nu mai revină pe litoralul românesc. O să trec granița spre Bulgaria sau Grecia pentru a fi scutit de asemenea scene penibile și să pot face baie într-o apă curată, nu plină de alge ca la noi”