schuller

Observatorul Prahovean continuă seria de articole în care prezintă medicii spitalelor din Ploiești și banii pe care aceștia îi primesc drept sponsorizări de la companiile farmaceutice. După ce vineri v-am prezentat faptul că toți medicii de la secția oncologie a Spitalului Municipal Ploiești primesc bani de la companiile farma, astăzi vă prezentăm situația de la secția de medicină de la aceiași unitate medicală. Aici din 10 medici, 7 a primit bani de la companiile producătoare de medicamente în anul 2015.

 

Cărămidă Adrian, șeful secției de medicină internă a Spitalului Municipal Ploiești a primit în anul 2015 sponsorizări în valoare totală de 1 144 de lei de la companiile farmaceutice.

Citește și: Doctori plătiți de producătorii de medicamente. Cazul Schnelbach

 

Banii au fost încasați de la firme precum Cipla Europe NV, o sponsorizare în valoare de 589 de lei și de la PFIZER o sponsorizare în valoare de 554 57 de lei. Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului banii au fost încasați pentru participarii la diverse conferințe și congrese medicale.

Comărniceanu Claudia, medic primar în cadrul secției de medicină internă a Spitalului Municipal Ploiești a primit în 2015 două sponsorizări de la companiile farmaceutice în valoare totală de 1 161 de lei.

Banii au venit de la firmele ANTIBIOTICE, o sponsorizare de 760,9 lei și Terapia o sponsorizare în valoare de 400 de lei. Potrivit Agenției Naționale a medicamentului banii au fost încasați pentru participarea la diverse congrese cu teme medicale.

Ungureanu Rodica, medic primar în cadrul secției de medicină internă a Spitalului Municipal Ploiești, a primit în anul 2015 cinci sponsorizări în valoare totală de 5 376 de lei.

Medicul a încasat sponsorizări de la BGP Products, o sponsorizare în valoare de 1 338 de lei, KRKA România, o sponsorizare în valoare de 2 224 lei, PFIZER, o sponsorizare în valoare de 555 lei, Terapia, o sponsorizare în valoare de 509 lei, Torrent Pharma, o sponsorizar în valoare de 750 lei. Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului banii au fost încasați pentru participare la diverse congrese și conferințe medicale.

Craciun Radu, medic primar în cadul secției de medicină internă la Spitalul Municipal Ploiești a primit în cursul anului 2015 opt sponsorizări de la cinci producători de medicamente, în valoare totală de 31 184 lei.

Banii au venit de la AOP ORPHAN PHARMACEUTICALS, trei sponsoriări în valoare totală de 16 632 lei, BAXTER HEALTCARE, o sponsorizare în valoare de 4 034 lei, BRISTOL MYERS SQUIBB, două sponsorizări în valore de 8 885 lei, NOVO Nordisk Farma, o sponsorizare în valoare de 1 537 lei, TEVA Pharmaceuticals, o sponsorizare în valoare de 96 de lei.

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului banii au fost încasați pentru participarea la congrese, simpozioane și evenimente medicale atât în țară cât și în străinătate.

Craciun Creola Zvetlana, medic primar în cadrul secției de medicină internă a spitalului municipal ploiești, a fost sponsorizată în anul 2015 cu peste 19 000 de lei de companiile producătoare de medicamente.

Firmele care au făcut sponsorizările sunt ABBOT Products, o sponsorizare în valoare de 890 de lei, Alfa Wassermann, o sponsorizare în valoare de 3 363 lei, Berlin-Chemie A. Menarini o sponsorizare 1 256 lei, Boheringer Ingelheim, două sponsorizări în valoare de 881 lei, GEDEON RICHTER, sponsorizare în valoare de 2 200 de lei, KRKA Romania, o sponsorizare in valoare de 2 224 lei, Pfizer, o sponsorizare în valoare de 1 157 lei, Servier Pharma, opt sponsorizări în valoare de 6 139 lei, Zentiva, o sponsorizare în valoare de 1 025 lei.

Potrivi Agenției Naționale a Medicamentului banii au fost primiți pentru prestări servicii de consultanță, cesiune drepturi autor, consultanță și participare la conferințe pe teme medicale.

Mandescu Diana, medic specialist în cadrul secției de medicină internă a spitalului municipal Ploiești, a primit în 2015 în total trei sponsorizări de la doi producători de medicamente, în valoare totală de 3 185 lei.

Firmele care au făcut sponsorizările sunt Amgen România SRL, două sponsorizări în valoare totală de 1 565 lei și Angelini Pharmaceuticals, o sponsorizare în valoare de 1 620 lei.

Mihalcea Magdalena Florentina, medic specialist în cadrul secției medicină internă a spitalului municipal Ploiești a încasat în anul 2015 aproximativ 15 000 lei de la firmele producătoare de medicamente.

Firmele care au făcut sponsorizările sunt Antibiotice, patru sponsorizări în valoare totală de 4000 lei, KRKA România, o sponsorizare în valoare de 1000 lei, Berlin Chemie A. Menarini, o sponsorizare în valoare de 1 177 lei, Boehringer Ingelheim, o sponsorizare 883 lei, Pfizer, o sponsorizare în valoare de 74 lei, Servier Pharma, opt sponsorizări în valoare totală de 6 582 lei.

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului banii au fost primiți pentru consultanță științifică, cesiunea unor drepturi de autor, dar și pentru servicii de conferențiere. 

Articolul se bazează pe informațiile publicate pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului privind declarațiile făcute de medici cu privire la aceste sponsorizări, dar și declarațiile firmelor care au făcut sponsorizările.

Totodată au fost folosite informații puse la dispoziție de motorul de căutare implementat pe blog-ul datavizuri.blogspot.com, datele folosite de acesta fiind obținute printr-o metoda de scraping de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului.

caramida adrian

caramida adrina agentia nationala medicamen

comarniceanu agentia

comarniceanu claudia

craciun radu

craciun radu agentia

craciun creola

craciun creola agentia

mandescu diana

mihalcea1

mihalcea2

mihalcea agentia

ungureanu rodica

ungureanu rodica agentie