diplome liceu2

Zeci de elevi așteaptă în fața liceului Colegiul Național Jean Monnet din Ploiești de ore bune în timp ce la secretariat se lucrează de zor. Absolvenții claselor a XII-a care au promovat examenul de bacalaureat așteaptă de la ora 10 să le fie eliberate diplomele pentru înscrierea la facultate.

 

. Pentru cei care nu depus contestație, adeverința de promovare a bacalaureatului a fost eliberată de săptămâna trecută. Cei care au primit rezultatele contestaților abia sâmbătă, au venit în această dimineața la secretariatul liceului pentru a depune cererea de eliberare a adeverinței de promovare. Oamenii spun că li s-a transmis să se întoarcă la ora 14:00 pentru a primi documentul, însă, la ora menționată au găsit poarta încuiată și pe femeia de serviciu drept purtătorul de cuvânt al direcțiunii.

Directorul liceului, susține că toate secretarele lucrează de dimineață de la ora 7 și că diplomele nu pot fi eliberate înainte de 16:00 atunci când se vor întoarce cu ele de la inspectorat.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care toate celelalte licee din Ploiești au eliberat deja diplomele de promovare a bacalaureatului. Se pare că lipsa de eficacitate a personalului de la fostul liceu Pedagogic a făcut ca diplomele să nu fie completate și pregătite încă din weekend, așa cum au făcut celelalte unități de învățământ.

 

„Sunt din Breaza, am venit aici de la 10 să iau măcar adeverința. Acum nu vor să ne-o dea nici pe aia. M-am plimbat tot orașul ca să treacă timpul”, spune tatăl unei eleve.

„Nu vreau diploma să mă știu cu ea în casă, dar mâine e ultima zi de înscriere la facultate, trebuie să ajung la Brașov. Plus de asta, toate notariatele închid la 16:00. Unde o s-o mai pot legaliza. E bătaie de joc”, susține o absolventă.

diplome-liceu

 

diplome-liceu2

diplome-liceu3