spaga politieLa începutul lunii iulie, procurorul desemnat din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui bărbat care ar fi încercat mituirea unui polițist la data de 9 noiembrie 2015. Potrivit informațiilor noastre, polițistul pe care bărbatul ar fi încercat să-l mituiască este Florian Ioniță, fost lider al SNPPC Prahova. 

 

Contactat de observatorulph.ro, Florian Ioniță a confirmat că el este polițistul care a făcut denunțul. Luni, 9 noiembrie 2015, acesta efectua un control de rutină asupra unui autoturism oprit în Ploiești. Polițstul a simțit că bărbatul mirosea a alcool. În momentul în care șoferul i-ar fi înmânat actele mașini, ar fi strecurat în asigurare și suma de 300 de lei, bani pe care agentul i-a refuzat și a solicitat ajutorul colegilor de la Serviciul Rutier pentru a testa persoana în cauza cu aparatul etilotest.

Bărbatul a încercat mituirea și polițistului care l-a testat cu etilotestul cu suma de 3000 de lei, însă a fost refuzat și transportat la Spitalul Județean pentru recoltarea probelor biologice.

Șoferul nu s-a lăsat și a mai făcut o ultimă încercare de mituire a oamenilor legii cu suma de 1000 de euro, dar și cu diverse produse alimentare (motivând că deține un magazin), moment în care a fost filmat de Florian Ioniță. Polițistul a înaintat dovezile pe care le-a realizat, iar l-a începutul lunii iulie a acestui an bărbatul a fost trimis în judecată.