proiect graffiti2

Proiectul inițiat de Ionuț Urzeală, “Transformăm transformatoare, dăm Ploieștiului culoare”  a luat amploare printre ploieșteni. Graffiti pe zidurile Ploieștiului. Susținem proiectul lui Ionuț Urzeală!

 

Foarte mulți oameni au apreciat munca tinerilor artiști urbani care desenează în graffiti transformatoarele murdare din oraș. Proiectul a pornit ca o acțiune civică de estetizare a mai multor zone ale orașului, dar în scurt timp mediatizarea proiectului a adus după sine aprecierea ploieștenilor și în special a autorităților. Graffi inovație în Ploiești. Susținem proiectul lui Ionuț Urzelă! 

Primul transformator la care a început să se lucreze se află în zona de Vest, pe strada Perșani. Aici, băieții s-au pus pe treaba în urmă cu o săptămână iar în momentul de față opera urbană se apropie de final. Trei pereți ai transformatorului au căpătat culoare și o poveste, iar weekend-ul viitor urmează ca și ultimul să aibă aceeași soartă. Tinerii au ales pentru primul transformator tematică sportiva, bazându-se pe motive din baschet și mesajul „Bucuria reală e afară. Stay cool, play ball, Live Life”.

Pentru următoarele transformatoare, băieții speră să își mărească echipa și să vină cu tematici care mai de care mai interesante.

 

Gabi și Cristi, tineri graffitieri desenează voluntar vechile clădiri și pun mult suflet și muncă fizică în fiecare centimetru desenat.

„Nu este deloc ușor, ieri am muncit cot la cot cu ei. Durează foarte mult și e nevoie de mare atenție. Băieții sunt minunați, însă au nevoie de ajutor. Sper ca la următoarele transformatoare să se arate mai mulți artiști interesați de proiectul nostru. Aici au ocazia să își arate arta legal și să își transpună ideile în culori, pe ziduri” , a declarat Ionuț Urzeală inițiatorul proiectului.

Fondurile strânse de tineri se apropie de final și este în continuare nevoie de vopseluri care costă destul de mult. Pentru următoarele transformatoare artiștii au nevoie de finanțare pentru a putea continua transformarea clădirilor gri și murdare.

 

Cei care doresc să susțină proiectul urban, sunt rugați să ne contacteze pe adresa redacției. De asemenea, tinerii artiști care doresc să-i ajute pe băieți sunt invitați să se alăture echipei de graffitieri și să dea împreună o pată de culoare Ploieștiului. 

Pagină facebook: https://www.facebook.com/graffitiPloiesti/?fref=ts

Citește și: Poezie în culori pe ziduri făcută de tinerii cu spirit civic

 

proiect-graffiti

proiect-graffiti2

proiect-graffiti3

proiect-graffiti4

proiect-graffiti5

proiect-graffiti6

proiect-graffiti7

proiect-graffiti8