ataturk aeroportPatru elevi, dintre care și unul prahovean împreună cu două profesoare, care tranzitau Turcia spre Vietnam, au rămași blocați pe aeroportul Ataturk din Istanbul.

 

Elevii împreună cu cele două profesoare însoțitoare urmau să ajung în Vietnam pentru a participa la olimpiada internațională de biologie. Elevul din Ploiești blocat pe aeroport este absolvent al Colegiului Național Mihai Viteazu Ploiești. Zborul spre Vietnam urma să decoleze sâmbătă dimineață la ora 02.00.

Elevii blocați pe aeroportul Ataturk din Istanbul fac parte din delegația României. Mihaela Zanca, mama unuia dintre elevii blocați pe aeroport a declarat pentru observatorulph.ro că ține legătura cu fiul ei doar prin intermediul mesajelor, nereușind contactarea telefonică a acestuia.

Pe aeroportul Ataturk Istanbul sunt blocați și alți români aflați în concediu.

 

Vă reamintim că vineri seară o facțiune a armatei din Turcia a încercat să preia controlul asupra punctelor cheie din Ankara si Istanbul. După mai multe ore tensionate între Poliție (organul reprezentativ al guvernului) și armată situația pare că revine încetul cu încetul la normal. Tentativa de lovitură de stat s-a soldat până la această oră cu 60 de morți și peste 300 de arestări.

Vom reveni cu detalii