politist arestat 2

Răsturnare de situație în cazul agentului de poliție de la Secția 4, prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a proteja un tânăr care era cercetat pentru viol. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cer un nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Ionuț Bucur, zis Balon pentru alte două fapte de luare de mită, dar și pentru abuz în serviciu.

 

Bucur a fost reținut pe 1 iulie și dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova au considerat atunci că agentul de poliție poate fi cercetat în continuare în libertate, dar sub control judiciar. Și în urma contestației făcute de procuror la Curtea de Apel Ploiești, soluția instanței a rămas aceeași, astfel că Bucur a fost eliberat. Doar că astăzi, procurorul a solicitat din nou Tribunalului Prahova un nou mandat de arestare preventivă.

Ionuț Bucur a fost reținut în noaptea de 1 spre 2 iulie pentru luare de mită, în urma unui flagrant organizat în Ploiești de ofițerii Direcției Generale Anticorupție coordonați de procurori din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

 

Acțiunea a demarat după de au apărut informații conform cărora polițistul Bucur intenționa sa protejeze un tânăr, făptuitor într-un dosar de viol. În schimbul acestui serviciu, polițistul a solicitat de la protejatul sau suma de 3000  de euro, susțin anumite surse. Interesant este faptul că, deși tânărul a fost de acord sa achite suma solicitată de polițist, la acesta din urmă nu au ajuns decât 500 de euro. Diferența, spun aceleași surse, a rămas la intermediarii care au aranjat "afacerea", doua personaje cunoscute în lumea interlopa din Ploiești. Polițistul de la secția 4 a fost prins în centrul Ploieștiului cu cei 500 de euro în buzunar.