spitalul judetean de urgenta ploiesti

Statisticile privind infecțiile intraspitalicești, furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova la solicitarea Observatorulph.ro, prezintă o realitate șocantă: din 2011 și până în primul trimestru al anului 2016 au fost înregistrate 801 de cazuri, 184 dintre acestea soldându-se cu decesul pacienților. Toate cele 184 au avut loc la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Cel mai grav este faptul că, anul acesta cel puțin, peste 80% din prahovenii îmbolnăviți în Spitalul Județean au murit din cauza infecțiilor căpătate aici.

Concret, în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Ploiești, față de 2011, incidența cazurilor de contactare a infecțiilor intraspitalicești a crescut de 22 de ori în 2015. Vă prezentăm mai jos topul spitalelor din Prahova unde pacienții au fost infectați în urma intervențiilor chirurgicale sau a internării.

În 2011 la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au fost înregistrate 15 cazuri, dintre acestea 10 soldându-se cu decesul pacienților, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie au fost înregistrate două cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești trei cazuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești două cazuri, la Spitalul de Psihiatrie Voila 11 cazuri, SC BestMed Serv SRL Boldești Scăieni 1 caz, iar la Spitalul Orășenesc Sinaia 1 caz. În 2011, singura unitate medicală unde au fost înregistrate decese în urma contactării de către pacienți a unei infecții nosocomiale a fost Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În anul 2012 la nivelul întregului județ au fost înregistrate 34 de cazuri de infecții nosocomiale. Dintre acestea 14 au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, două dintre situații soldându-se cu decesul pacienților. În același an, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie au fost înregistrate 5 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 1 caz, la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești 1 caz, la Spitalul de Psihiatrie Voila 9 cazuri, la Spitalul Municipal Câmpina 2 cazuri, iar la SC BestMed SRL Boldești Scăieni 2 cazuri. La fel ca în 2011, singura unitate medicală din județ unde au fost raportate decese în urma infecțiilor nosocomiale este Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

În anul 2013, la nivelul întregului județ au fost raportate 30 de cazuri de infecții nosocomiale. Dintre acestea 12 au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, 6 dintre ele soldându-se cu decesul pacienților. În același an, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie au fost înregistrate 8 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 3 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie Voila Câmpina 2 cazuri, la Spitalul Municipal Câmpina 1 caz, la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte 3 cazuri, iar la SC BestMed Serv SRL Boldești Scăieni 1 caz. Singura unitate medicală unde s-au înregistrate decese din cauza infecțiilor nosocomiale rămâne Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

În anul 2014, la nivel județean s-au înregistrat de 8 ori mai multe cazuri de infecții nosocomiale. Din cele 248 de situații la nivelul Prahovei, 230 au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, 42 dintre acestea soldându-se cu decesul pacienților infectați. La Spitalul de Obstetrică-Ginecologie s-au înregistrat 11 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 4 cazuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești 1 caz, la Spitalul Municipal Câmpina 1 caz, iar la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte 1 caz.  Spitalul Județean de Urgență Ploiești rămâne, și în acest caz, singura unitate medicală unde pacienții care au contactat infecții nosocomiale au murit.

De departe, anul 2015 a fost cel mai groaznic din punct de vedere al infecțiilor intraspitalicești și al deceselor cauzate de acestea. Au fost raportate la nivelul întregului județ 364 de cazuri cu infecții nosocomiale. Din acest total, 330 au fost înregistrate la Spitalul Județean, iar 62 s-au soldat cu decesul pacienților. La Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești au fost înregistrate 9 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 2 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie Voila Câmpina 13 cazuri, la Spitalul Municipal Câmpina 9 cazuri, iar la SC BestMed Serv SRL Boldești Scăieni 1 caz. Spitalul Județean rămâne în continuare singura unitate medicală unde au fost înregistrate decese.

Rată de deces de peste 80%
De-a dreptul îngrijorătoare este statistica infecțiilor pe primul trimestru al anului în curs, care scoate la iveală o adevărată bombă cu ceas: peste 80% din infecțiile intraspitalicești dobândite în cea mai mare unitate medicală a județului, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, s-au soldat cu moartea pacienților! Dintr-un total de 90 de cazuri la nivel județean, 77 de infecții intraspitalicești au fost înregistrate la Județean de Urgență Ploiești. Dintre acestea 62 s-au soldat cu decesul pacienților, ceea ce înseamnă o rată de decese de peste 80,51% . La Spitalul de Obstetrică-Ginecolgie au fost înregistrate 3 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 5 cazuri, la Spitalul Municipal Câmpina 2 cazuri, la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte 1 caz, iar la SC BestMed Serv SRL Boldești Scăieni 2 cazuri.

ERATA transmisă astăzi, 13,07,2016

În urma publicării articolului DSP Prahova a revenit asupra răspunsului inițial transmis redacției observatorulph.ro privind numărul de decese înregistrat în primul trimestru al anului 2016 din cauza infecțiilor nosocomiale. Vezi mai jos.

erata dsp

Citește și: Cifrele groazei. Câți prahoveni mor în spitale din cauza infecțiilor nosocomiale

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg