- Publicitate -

Județeanul care ucide. 80% dintre pacienții infectați au murit în 2016

spitalul judetean de urgenta ploiesti

Statisticile privind infecțiile intraspitalicești, furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova la solicitarea Observatorulph.ro, prezintă o realitate șocantă: din 2011 și până în primul trimestru al anului 2016 au fost înregistrate 801 de cazuri, 184 dintre acestea soldându-se cu decesul pacienților. Toate cele 184 au avut loc la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Cel mai grav este faptul că, anul acesta cel puțin, peste 80% din prahovenii îmbolnăviți în Spitalul Județean au murit din cauza infecțiilor căpătate aici.

Concret, în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Ploiești, față de 2011, incidența cazurilor de contactare a infecțiilor intraspitalicești a crescut de 22 de ori în 2015. Vă prezentăm mai jos topul spitalelor din Prahova unde pacienții au fost infectați în urma intervențiilor chirurgicale sau a internării.

În 2011 la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au fost înregistrate 15 cazuri, dintre acestea 10 soldându-se cu decesul pacienților, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie au fost înregistrate două cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești trei cazuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești două cazuri, la Spitalul de Psihiatrie Voila 11 cazuri, SC BestMed Serv SRL Boldești Scăieni 1 caz, iar la Spitalul Orășenesc Sinaia 1 caz. În 2011, singura unitate medicală unde au fost înregistrate decese în urma contactării de către pacienți a unei infecții nosocomiale a fost Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

În anul 2012 la nivelul întregului județ au fost înregistrate 34 de cazuri de infecții nosocomiale. Dintre acestea 14 au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, două dintre situații soldându-se cu decesul pacienților. În același an, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie au fost înregistrate 5 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 1 caz, la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești 1 caz, la Spitalul de Psihiatrie Voila 9 cazuri, la Spitalul Municipal Câmpina 2 cazuri, iar la SC BestMed SRL Boldești Scăieni 2 cazuri. La fel ca în 2011, singura unitate medicală din județ unde au fost raportate decese în urma infecțiilor nosocomiale este Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

În anul 2013, la nivelul întregului județ au fost raportate 30 de cazuri de infecții nosocomiale. Dintre acestea 12 au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, 6 dintre ele soldându-se cu decesul pacienților. În același an, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie au fost înregistrate 8 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 3 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie Voila Câmpina 2 cazuri, la Spitalul Municipal Câmpina 1 caz, la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte 3 cazuri, iar la SC BestMed Serv SRL Boldești Scăieni 1 caz. Singura unitate medicală unde s-au înregistrate decese din cauza infecțiilor nosocomiale rămâne Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

În anul 2014, la nivel județean s-au înregistrat de 8 ori mai multe cazuri de infecții nosocomiale. Din cele 248 de situații la nivelul Prahovei, 230 au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, 42 dintre acestea soldându-se cu decesul pacienților infectați. La Spitalul de Obstetrică-Ginecologie s-au înregistrat 11 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 4 cazuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești 1 caz, la Spitalul Municipal Câmpina 1 caz, iar la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte 1 caz.  Spitalul Județean de Urgență Ploiești rămâne, și în acest caz, singura unitate medicală unde pacienții care au contactat infecții nosocomiale au murit.

De departe, anul 2015 a fost cel mai groaznic din punct de vedere al infecțiilor intraspitalicești și al deceselor cauzate de acestea. Au fost raportate la nivelul întregului județ 364 de cazuri cu infecții nosocomiale. Din acest total, 330 au fost înregistrate la Spitalul Județean, iar 62 s-au soldat cu decesul pacienților. La Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești au fost înregistrate 9 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 2 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie Voila Câmpina 13 cazuri, la Spitalul Municipal Câmpina 9 cazuri, iar la SC BestMed Serv SRL Boldești Scăieni 1 caz. Spitalul Județean rămâne în continuare singura unitate medicală unde au fost înregistrate decese.

Rată de deces de peste 80%
De-a dreptul îngrijorătoare este statistica infecțiilor pe primul trimestru al anului în curs, care scoate la iveală o adevărată bombă cu ceas: peste 80% din infecțiile intraspitalicești dobândite în cea mai mare unitate medicală a județului, Spitalul Județean de Urgență Ploiești, s-au soldat cu moartea pacienților! Dintr-un total de 90 de cazuri la nivel județean, 77 de infecții intraspitalicești au fost înregistrate la Județean de Urgență Ploiești. Dintre acestea 62 s-au soldat cu decesul pacienților, ceea ce înseamnă o rată de decese de peste 80,51% . La Spitalul de Obstetrică-Ginecolgie au fost înregistrate 3 cazuri, la Spitalul de Pediatrie Ploiești 5 cazuri, la Spitalul Municipal Câmpina 2 cazuri, la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte 1 caz, iar la SC BestMed Serv SRL Boldești Scăieni 2 cazuri.

ERATA transmisă astăzi, 13,07,2016

În urma publicării articolului DSP Prahova a revenit asupra răspunsului inițial transmis redacției observatorulph.ro privind numărul de decese înregistrat în primul trimestru al anului 2016 din cauza infecțiilor nosocomiale. Vezi mai jos.

erata dsp

Citește și: Cifrele groazei. Câți prahoveni mor în spitale din cauza infecțiilor nosocomiale

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la...

David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber în cadrul Campionatului European de Înot de la Roma

În această seară, înotătorul român, David Popovici, s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot de la...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Restaurante și feluri de mâncare în Bruges

După ce ne-am tot plimbat pe la Marea Nordului și prin alte orașe belgiene, cu siguranță vă întrebați unde mâncăm în Bruges? În Bruges o masă la...

David Popovici s-a calificat în finala de 100 de metri liber în cadrul Campionatului European de Înot de la Roma

În această seară, înotătorul român, David Popovici, s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de Înot de la...

Ce supercaruri mai aduc românii în țară? Primul exemplar McLaren 765 LT a trecut pe la RAR Grivița

Sunt doar 765 în toată lumea și reprezintă un model aniversar, serie limitată, al brandului exclusivist McLaren. Poate atinge 100 de km la oră...

E vineri, 12 august. Tot dușuri reci, la Ploiești. Deja ne-am obișnuit cu situația?

Nu e zi în care să nu mă gândesc la faptul că Ploieștiul a rămas fără apă caldă. Ar fi putut fi o farsă...

Scandal în Câmpina. Șofer beat, reclamat la poliție chiar de soția sa

Joi seară, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -