judetean

O ploieșteancă a trăit momente de coșmar în timp ce mama sa agoniza pe patul de moarte la spitalul județean de urgență din Ploiești. Experiența oribilă s-a petrecut la sfârșitul lunii iunie, într-un salon al județeanului. 

 

"Am citit la dvs articolul cu femeia de la morgă și vreau să vă spun că acolo este o adevărată mafie. Pe 24 iunie mama a suferit un accident vascular hemoragic. A fost internata la la secția neurologie. Acolo a început tot circul. După trei zile de la internare a început să facă febră, apoi a murit. Ce vreau eu să spun este că în județean până la Dumnezeu te mănâncă sfinții. De jos, de la poartă, toți stau cu buzunarul întins. Noi am dat atenții să ne sa stăm în salon cu mama și să le facem treaba infirmierelor: să îi dăm să mănânce, să o schimbăm, etc. Ce m-a șocat a fost faptul că în ultima zi, când mama încă avea puls și eu îi țineam lumânarea, mai multe asistente și infirmiere mi-au băgat în buzunar bilețele cu numere de telefon al unei fete bune de la pompe funebre, care să mă ajute cu înmormântarea!" povestește femeia. Aceasta regretă că nu a putut să-și transfere mama la un alt spital din București, chiar dacă i s-a spus că nu este transportabilă.

Pentru că nu a apelat numărul indicat, fiica decedatei a fost certată de angajatele spitalului! "După ce am luat trupul neînsuflețit al mamei di spital, m-a sunat o infirmieră, probabil că mi-au luat numărul de telefon de pe fișa pacientului să mă întrebe de ce nu am apelat la doamna cu pompele funebre, care încă mai așteaptă telefonul meu...", susține femeia.

Aceasta acuză de lipsă de umanitate a celor care îngrijesc muribunzii la județean."Cât timp am stat cu mama în salon am văzut lucruri incredibile. Dacă pacientul era mai amărât nici nu se uitau la el. Era o doamnă în comă, căreia îi puneau lingurița cu apă la gură dar bineînțeles că nu putea înghiți și o lăsau așa, până și-a dat duhul. Dacă nu era vreun aparținător de față, în vizită, pacientul nu mai primea spălătura de orez și copanul de pui. În schimb, cu doctorii m-am lămurit, chiar nu au cu cine să își faca treaba. Sunt puțini și lucrează într-un mediu toxic, abject chiar".

 

Observatorulph.ro solicită public conducerii Consiliului Județean Prahova, administratorul spitalului, să ia măsuri în regim de urgență pentru ca astfel de scene să nu se mai repete. Altfel, județeanul va fi în continuare denumit, pe bună dreptate, spitalul morții...