badalau

Își căuta iubitele în mediul virtual, construia un scenariu adaptat la fiecare dintre femeile pe care și le dorea în preajma lui, juca rolul bărbatului ideal, cu studii superioare, loc de muncă sigur și bine plătit, apartament în Ploiești și dorința unei familii stabile. Acesta este, în mare, profilul lui Cătălin Marcel Bădălău, bărbatul arestat preventiv după ce a măcelărit-o pe o tânără, vânzătoare la cofetăria Oli din Nordul Ploieștiului.

 
La trei zile după această dramă, nu încetează să apară detalii cât se poate de șocante despre acest monstru cu chip de om. Dana Enache nu este nici pe departe prima victimă a lui Cătălin. În urmă cu patru ani, undeva în iarna anului 2011, Andra, o altă tânără din Prahova, trecea prin același coșmar. Mai mult, cei care l-au cunoscut pe Cătălin spun că nu doar Dana și Andra au avut de suferit din cauza acestui bărbat, ba din contră.
De ce a renunțat prima victimă la plângere
Așa cum a recunoscut chiar și mama agresorului, Cătălin nu suporta despărțirile și făcea totul pentru a-și recupera iubitele. Ceea ce s-a întâmplat luni dimineață la Ploiești nu a fost prima faptă de acest fel pentru Cătălin, doar că, în urmă cu patru ani a scăpat fără să fie pedepsit, iar motivele sunt cât se poate de șocante: dosarul a ajuns în fața instanței la trei ani după săvârșirea faptei, așa că victima a renunțat la plângere chiar în timpul procesului. Instanța nu a avut încotro și l-a achitat pe Cătălin. 
Premedita totul
Dosarul în care Cătălin Marcel Bădălău fusese deferit justiției pentru loviri și alte violențe dar și pentru port de armă albă și amenințări a ajuns pe rolul secției penale a Judecătoriei Ploiești în data de 7 noiembrie 2013, deși faptele de care era acuzat bărbatul fuseseră săvârșite în primele zile ale lunii ianuarie 2011. Așa cum este consemnat în rechizitoriu, Bădălău și-a premeditat fapta. În noaptea de 3 ianuarie 2011, bărbatul a urmărit-o prin oraș pe Andra, iar în tot acest timp i-a trimis zeci de mesaje telefonice în care o amenința cu moartea. Tot acest coșmar a continuat zile la rând până în data de 16 ianuarie când Cătălin a urmărit-o din nou pe fată, a prins-o în scara blocului și a lovit-o. Tânăra a ajuns la spital unde medicii au stabilit că are nevoie de aproximativ 7 zile pentru a se vindeca. 
Cuțitul îl ținea ascuns la piept
Deși o băgase în spital, Cătălin nu s-a potolit și a continuat să insiste în speranța că Andra se va întoarce la el, în ciuda neplăcerilor pe care i le provocase până atunci. În aprilie 2011, bărbatul trece la un alt nivel al agresivității și încearcă să o convingă pe fată să nu renunțe la el, amenințând-o cu cuțitul. În rechizitoriu este consemnat faptul că „În data de 3.04.2011, în jurul orei 12.30, a purtat în apropierea blocului unde locuiește partea vătămată G. A.L., în buzunarul interior al gecii, în partea stângă în zona pieptului, un cuțit cu lungimea totală de 25 cm, din care lama de 14 cm, existând pericolul, pe fondul amenințărilor anterioare și a stării psihice a învinuitului de a primejdui viața sau integritatea corporală a părții vătămate"
Trei ani de anchetă pentru amenințări cu moartea
Speriată, Andra a cerut ajutorul autorităților, a depus o plângere, a fost întocmit un dosar de urmărire penală pe numele lui Cătălin Bădălău, dar toată această anchetă a durat, așa cum am mai spus, nu mai puțin de trei ani, timp în care bărbatul începuse o nouă relație cu viitoarea sa victimă, Dana Enache.
Procesul în care a fost judecat Cătălin nu a durat decât câteva luni, din ianuarie 2014 și până în luna iunie a aceluiași an. Instanța nu au mai avut însă ce să judece și asta pentru că Andra își retrage plângerea în timpul procesului, iar portul de armă albă nu mai reprezenta o faptă penală după Noul Cod Penal care intrase în vigoare. Așa că Bădălău scapă nepedepsit, fiind obligat să plătească suma de 400 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.
O curta pe Dana în timpul procesului cu Andra
Cu viitorul în față, fără cazierul pătat, Cătălin își concentrează atenția asupra Danei, fata de doar 22 de ani din Podenii Noi, vânzătoare la o cofetărie din Nordul Ploieștiului. Relația celor doi s-a înfiripat pe Facebook și nu a durat decât un an și câteva luni. Cristina Enache, sora victimei, spune că între Dana și Cătălin nu exista o relație foarte sănătoasă și că era evident că bărbatul nu o iubea pe fată. "Era rece cu ea, distant," spune Cristina.
În vacanță pe banii victimei
Acest aspect a fost întărit și de Violeta Enache, mama Danei. Femeia a recunoscut acum că iubitul fetei ei mințea foarte mult și profita de naivitatea Danei. "Nouă ne-a spus că are 28 de ani, nu 35 cât avea în realitate. Știind că are 28 de ani, i-am spus și lui că e diferența de vârstă mult prea mare între fata mea și el, dar ...Dacă știam câți ani are în realitate, poate imi dădeam seama că ceva nu este în regulă cu băiatul ăsta. Era ascuns, tăcut și pe Dana o mințea mult. De exemplu i-a propus să meargă împreună la mare, dar când au ajuns acolo i-a spus că nu are bani. Fata mea i-a dat toți banii ei, să-i țină el. A crezut că așa este bine, că el e bărbat...Au fost mai multe probleme de genul acesta care au determinat-o pe Dana să-și dea seama că băiatul nu este ceea ce-i trebuie ei. Când a vrut să rupă relația a început cu acele amenințări care au dus unde au dus, " a mărturisit mama Danei Enache.
Arestat preventiv
Cătălin Bădălău a ajuns în cele din urmă, după ani în care a terorizat cel puțin două tinere, în spatele gratiilor. A fost arestat preventiv de Tribunalul Prahova, iar acum riscă să fie condamnat la 11 ani de închisoare. Pedeapsa va fi cu atât mai mare cu cât procurorii vor putea să dovedească faptul că nu doar Dana a fost victima acestui individ.