echipa3

Provin din familii sărace, trăiesc la limita subzistenței, dar de trei luni viața lor este în continuă schimbare. Vorbim de 16 elevi al Școlii Gimnaziale Candiano Popescu din Ploiești, mai nou coechipieri în Akademika Ploiești.

 

Echipa a fost înființată de Ciprian Gheorghe, care este instructor sportiv la școala respectivă unde învață copii.

La cei 47 de ani, Ciprian povestește că știe ce înseamnă să duci un trai greu. Și el provine tot dintr-o familie săracă. A luptat însă să ajungă cineva în viață și, spre deosebire de mulți, a și reușit.

Citește și Fotbaliști recrutați pe olx. Reapare o veche echipă din Ploiești

 

Acest lucru își dorește să se întâmple și elevilor lui. ”Mă regăsesc în ei. Și eu am fost sărac, știu ce înseamnă să nu ai nimic. Meritau o șansă. Muncesc cu ei la antrenamente și am reușit deja să-i formez ca echipă. Am și câștigat deja primele medalii cu ei. Sunt copii buni, muncitori și au înțeles că acum se formează pentru viitor”, ne-a declarat Ciprian Gheorghe .

Mișu, Raul, Alfredo, Viki sau Simon sunt câțiva dintre fotbaliștii echipei Akademika Ploiești. Au între 8 și 12 ani, iar viața i-a încercat greu până acum. Părinții, mare parte fără un loc de muncă, se chinuie să-i crească. Uneori nu au nici ce mânca, dar se visează deja fotbaliști celebri. Pentru asta trudesc pe teren, zilnic, câteva ore. Iar antrenorul a devenit pentru ei al doilea tată.

”Îl iubim pe domnul profesor. Ne-a învățat multe lucruri. Acum ne descurcăm bine pe teren. Și la școală e mai bine. Ne-a spus că dacă mai lipsim de la școală sau dacă nu luăm note bune nu ne mai primește la echipă. Iar eu vreau să ajung ca Messi! Nu mă las”, ne-a mărturisit Mișu (foto), căpitanul echipei, care are doar 10 ani.

 

Antrenorul a căutat și sponsori. Așa a reușit să le cumpere echipamente complete și să poată merge cu copiii în deplasare, la competiții. Orice ajutor este bine venit, spune Ciprian Gheorghe.

Și chiar dacă este vacanță, copii nu lipsesc de la nici un antrenament și vor să facă cunoscut numele echipei. 

echipa2

 

echipa2