accidente feriviare

În ultima lună în Prahova au avut loc numeroase accidente feroviare, față de lunile precedente.

 

Deși au avut spețe diferite și au avut loc în localități distincte, se pare că toate accidentele au fost provocate de lipsa de atenție a șoferilor care nu s-au asigurat cum trebuie la trecerea la nivel cu calea ferată.

Primul accident din iunie a avut loc pe data de 9, la Plopeni, în zona Canton, atunci când o șoferiță nu s-a asigurat corespunzător la calea ferată semnalizată corespunzător, și a fost acroșată din spate de trenul deținut de un operator privat.

În aceeași zi, în comuna Lipănești, trenul deținut de același operator a lovit au autoturism al cărui șofer nu s-a asigurat. În ambele cazul au rezultat doar pagube materiale.

 

Următorul accident a avut loc în data de 17 iunie, la Gura Vitioarei, Făget. În acest caz șoferul a căruia mașină a fost lovită de scara trenului privat dă vina de proasta toaletare a zonei, motiv pentru care nu s-a putut asigura cum trebuie, din vina bălăriilor excesiv crescute. Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru distrugere.

La Brătășanca, pe data de 28 iunie un autocar a fost lovit de un tren, se pare, tot vin vina șoferului care nu a acordat prioritate locomotivei. Autocarul aparținea companiei Yazaki și efectua curse regulate. În momentul producerii accidentului în mașină erau  20 de peroane însă nimeni nu a fost rănit.

A doua zi, pe 29 iunie, în localitatea Prăjani, unui șofer i s-a stricat mașina fix la trecerea la nivel cu calea ferată, iar portbagajul Daciei Papuc a fost lovit de trenul care trecea fix în acel moment.

 

Alte două accidente au avut loc în luna mai, atunci când un bărbat s-a aruncat în fața trenului în zona Ploiești Vest, iar la Comarnic o femeie a făcut același gest suicidal.

Cale ferata curenta fara bariere- Apropierea de o trecere la nivel cu cale ferata se semnalizeaza cu indicatoare cu aceasta semnificatie , instalate successiv la 150 , 100 , 50 m de calea ferata. Vehiculele trebuie sa opreasca in ordinea sosirii in dreptul indicatoarelor (Trecere la nivel cu cale ferata simpla / dubla , fara bariere ) si pot traversa numai dupa ce s-au asigurat ca nu vine nici un vehicul feroviar.

Pentru a evita și alte astfel de accidente, în data de 29 iunie, polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au organizat o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor petrecute la trecerea la nivel cu calea ferată.

 

Pentru neregulile constatate au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.000 lei, iar ca măsuri complementare au reținut opt permise de conducere auto.

În toate cazurile de mai sus, vina se pare că aparține șoferilor ce nu au respectat regulile rutiere de a opri înainte de trecerea la nivel cu calea ferată.

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...