transport ilegal persoane 1

Situație incredibilă la nici 10 km de Ploiești. Localnicii din zona Pleașa-Bucov au rămas fără transport public din cauza "pirateriei" efectuate chiar sub ochii autoritățiilor.

 

Firma de transport de persoane DST a renunțat la traseul Ploiești-Bucov-Pleașa, astfel încât aproape 10.000 de locuitori ai zonei au ajuns exclusiv la mâna transportatorilor ilegali. 

Aceștia sunt foarte bine organizați, având chiar și un dispecerat ilegal.

 

"Am renunțat la acest traseu din cauza pirateriei. Șoferii noștri au fost agresați atât verbal, cât și fizic de cei care cară localnicii cu mașinile personale. Până să luăm decizia de a nu mai face curse regulate pe acest traseu am făcut nenumărate plângeri la consiliul județean, Primăria Bucov și Poliția Rutieră, însă fără niciun efect" au transmis redacției noastre reprezentanții DST.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, susține că zilele acestea se desfășoară o nouă licitație pentru atribuirea traseului.

Asta deoarece la prima strigare niciun transportator autorizat nu s-a prezentat din cauza pirateriei. "Sperăm să rezolvăm această situație pentru că s-a ajuns mult prea departe. Transportatorii ilegali fac legea în zonă, deși poliția, inclusiv cea locală, a avut mai multe intervenții" a declarat Toader.

Cei care au de suferit sunt navetiștii, care sunt nevoiți să circule cu mașini vechi, conduse de cetățeni dubioși, care le pot pune în pericol viața.