pod campina3

Locuitorii localităților Câmpina și Poiana Câmpina sunt supărați din cauza podului pietonal care face legătura între cele două localități.

 

Este vorba despre Podul Rache, din zona Bobolia, care este mai mult o punte, fiind extrem de vechi și folosit exclusiv pentru trecere pietonală. Oamenii sunt supărați din cauza faptului că podul nu a fost reparat niciodată și există riscul ca oricând cineva să cadă în apă din cauza stării deplorabile în care acesta se află. Podul este foarte vechi, deservește locuitorii celor două localități care merg pe jos și nu doresc să ocolească câțiva kilometri trecând pe podul principal ce unește cele doua localități, sau care nu au bani pentru transport între localități. Populația dorește reabilitarea de către cele doua primării a acestei pasarele.

Reporterii observatorulph.ro a contactat primarii celor două localități care și-au spus punctul de vedere în legătură cu această problemă. Principala dificultate este faptul că nu se știe cu exactitate cine este administratorul acestui pod, fiind construit fix la granița dintre Câmpina și Poiana Câmpina.

 

Primarul Municipiului Câmpina, Horia Tiseanu susține că pe câmpinieni nu îi interesează în mod direct renovarea acestui pod, deoarece puțini sunt cei din localitatea pe care o reprezintă care folosesc pasajul pietonal spre Poiana Câmpina, accesul făcându-se pe la un alt pod, la câțiva kilometri distanță. Cu toate aceste, susține că ar fi interesat de un parteneriat pentru renovarea podului, dacă inițiativa va veni din partea conducerii Poiana Câmpina.

Contactat telefonic, Alin Moldoveanu, primarul comunei Poiana Câmpina susține că este cunoscător al situației și că acest pod este extrem de vechi și niciodată nu a avut autorizație de construcție, dar că s-ar ocupa de renovarea acestuia, dacă ar exista finanțe pentru proiect. Cu toate acestea, se pare că planul autostrăzii Ploiești-Brașov trece exact prin locul unde este puntea, deci nu se va putea obține autorizație de construcție din partea CNADNR. Deși nu se știe când vor începe lucrările la autostrada fantezistă, în zonele prin care este planificat să treacă nu se poate construi nimic, iar oamenii trebuie să ocolească kilometri buni pentru a ajunge în cealaltă localitate.

Un alt impediment îl mai reprezintă și magistrala de Transgaz care trece fix prin acea zonă și care ar împiedica din nou abținerea unei aprobări de construcție.

Primarul mai susține că podul nu este destinat accesului, iar în acest scop au fost puse mai multe afișe informative care au fost furate la scurt timp.

pod-campina

pod-campina2

pod-campina3

pod-campina4

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...